Orgazmus, a női mumus?

A női öröm megéléséhez vezető úton nem a szerencse szükséges, hanem jó, ha van egy utitárs, és nyitottsság a kísérletezésre

A szexualitás természetes tartozéka életünknek. Talán semmi sem okoz mégis annyi gondot, annyi buktatót, félelmet, gátlást, sérelmet, férfiban és nőben egyaránt, mint maga az orgazmus téma. „nem sikerült elmennem” „túl gyorsan mentem el” „nem tudtam kielégíteni a partnerem” „túl kicsi vagyok odalenn” túl tág vagyok” „nem nedvesedek”

Orgazmushiány lehetséges okai:

  1. Megfelelő partner!
  2. Környezeti intimitás hiánya,
  3. Anatómia eltérések, ezek sokféle módon kiegészíthetők,
  4. Partnerek készsége, képessége az önmagukra, és a társukra való figyelem, egy szóval, szexuális kultúra,
  5. Belső hitrendszeri gátlások,
  6. Vágy hiány,
  7. Stressz.
  8. Időzítés, /ne rohanj, készülj fel, szánj időt magatokra/

‍Testi Orgazmusra mindannyian képesek vagyunk, és jogos is önmagunk testi örömét megélni.

Beszélgetve a hozzám fordulókkal, amikor felteszem a kérdést, ha magának akar örömet okozni az sikerül? Igen a válaszok többségében. Az nehezíti a helyzetet, ha valaki a saját örömforrásának módjait nem tanulja meg. De sosincs késő elkezdeni!

Tehát a női test alkalmas, az örömforrására!

Ha megfelelő partnerrel, vagyunk, intim környezetet teremtettünk, és vágyunk is azzal lenni, akivel az ágyba szeretnénk hancúrozni, mégsem találjuk el egymással a kölcsönös örömszerzést, keressünk új módokat, figyeljünk oda, mi lehet a belső akadály.

Annyiszor hallottam: „már majdnem”, ”azt hiszem” ”talán ma sikerül” „feladom” „inkább megjátszom” „legyünk túl rajta” mondatok hallatán, elszomorodom…

Lemondunk egy közös élményről, csak azért, mert félünk megmutatni, hogyan, mitől érezzük jól magunkat az ágyban!

A figyelmesség itt fokozottan előtérben kell legyen!

A szeretkezés egy közös „alkotás” az ágyban el kell engedni minden elvárást, félelmet, le kell vetkőzni minden dolgot, ami a fejünkben van, és csak a folyamatra figyelni, abban elmerülni. Tévedés elhinni, hogy csak a hüvely alkalmas az orgazmusra, sok nő nem is ott a legérzékenyebb, a gát, a csikló, a g pont, a mellek, a bőr, az orr, a fül, mind együtt vesznek részt az aktusban, ezért igenis tévedés az hogy akárhol, akármikor képesek vagyunk odaadni magunkat az önátadás eme mély szintjén.

Valamint meg kell tanítani a partnerünket, hogy nekünk hogyan jó! Ez többek szerint ciki, nehéz, de kitől, honnan tudja meg partnerünk, hogy mire van akkor épp szükségünk? Engedjük el a kényszert képzetünket, hogy mi, hogy helyes, minek kellene történnie, és csak élvezzük magát a folyamatot😊

‍Érzelmi kielégülés

Szerintem lényeges, hogy pontosan tudjuk, miért ezzel az emberrel, kívánunk osztozni a gyönyörben! Sajnos ha tetszik ha nem, az agyunk is részt vesz a szeretkezésben, és az elme bizony sokszor ellenünk dolgozik. „Juj megfogta a mellem”

„Pont az úszógumimat fogja” ” tegnap olyan durván beszélt velem, most meg kényeztessem” amikor az elmében harc dúl, az ágy hűvös marad! A teljesség akkor valósul meg az együttlétben, amikor egymás érintése, pillantása, energiáinak érzése, örömet ébreszt bennünk! Élvezzük a saját örömünk, és a másik örömében, vágyában is leljük meg a szentséget. Az a csodálatos alap, amikor a bizalom, a szeretet és a vágy is már ott van a felek közt az együttlét előtt. Akkor sokkal megértőbben, akár humorral is tudják támogatni egymást, ha a gyakorlat nem megy még olyan jól. Összecsiszolódásra igen is szükség van. Türelmes, figelmes partneri viszony pedig egy tartós bizami viszonyban valósul meg.

Egység élménye teljes feloldódás a folyamatban

Nem csak a testünk, hanem lelkünk is jelen van és részt vesz a folyamatban. Valójában onnantól válik a szeretkezés művészetté, amikor saját testünk tudatosságával, lelkünk egészével veszünk részt az együttlétben. A gyönyör energia, ez az energia amikor végig áramlik a gerincen felfelé a fejtetőn keresztül távozik, végig oldja energia központjainkban feltorlódott feszültséget! És energetikailag tovább erősíti a kapcsolatot.

Tanulságos lehet megvizsgálni melyik tudatalatti, ösztönös működésből hány százlék van elrejtve egy bimbózó ismeretség idején, és melyikből mi fog felszínre törni a folytatás alatt.

‍A szexuális kapcsolatban is megjelenő, jelenlévő dinamikák:

A szexuális vágy / E nélkül ne vetkőzz le! /

A szexuális hiány / Csak ezért ne légy akárkivel! /

Az illúziónk kivetülése / „Biztos ő az igazi!” Várj, míg a valódi is jó! /

A régi partner iránti lappangó érzelmi kötődés /még rá gondolunk, de mással vagyunk, jaj, nehéz ügy! /

A félelem, hogy egyedül vagyunk, és nem kellünk / mindig is egyedül vagyunk, magunknak kell a legfontosabbnak lennünk! /

A félelem, hogy nem vagyok elég jó / sosem lehetünk hibátlanok, épp ez a csoda, hogy mégistökéletesek vagyunk! /

A megfelelési kényszer / „Mit fog szólni, ha nem engedek neki?!” próbáld ki,többet megtudsz ebből, mintha engednél! /

A belénk nevelt, bűntudat / „mit gondol rólam”, ez „gusztustalan” /

A múlt kapcsolatainak árnyéka / már annyiszor átvertek/

A megbántottság / napi sérelmek beszűrődése/

A személyiség érettsége /nem tudom még, hogy ki vagyok/

A megalkuvás/nem ezt a partnert szeretném, de nincs más/

Az önbántalmazás /nem számít, mit érzek/

A szeretetnyelveink egymás általi kielégítettsége / jól vagyok e a kapcsolatban/

A kompromisszum készség /van, hogy nem minden teljesül, azonnal, türelmesen teszek e a megvalósulásért/

A tisztánlátás, a tudatosság /tudni ki vagyok, ki a partnerem, miről szól a kapcsolatunk/

Az önismeret/ csak addig megyek el, ami nekem is jó! /

A jelenlét /be az ágyba, ki a fejből, jelen lenni a testi érzetekben! /

Az önszeretet / saját magunk elfogadása, az első lépés és az utolsó is😊/

A kompromisszum készség / Ha kapni akarunk, adnunk is kell, figyeljünk a másik ember igényire is! /

A jó kapcsolat alapja a jó szeretkezésnek, ami magában hordozza, az örömet is mindkétfél számára, ha valahol mégis elakadtál, keress meg!

Élvezetes mindennapokat kívánok!

FanóMagdolna

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!