Önkielégités értelme és értékei

Az intimitás a saját önkifejeződésünk. Az ehhez vezető út első lépése lehet az önkielégítés

Minden korosztályban megjelenik a kérdés…Helyes? Hasznos? Árthat?
Kisgyermekeink is felismerik testük örömszerző pontjait, és elkezdhetnek játszani, élményt keresve és találva önmaguk testén keresztül. A test így van tervezve, egész életünkre ajándékként kapjuk az örömforrásait. Sok múlik azon ki hová születik, milyen elfogadó a közeg a szexualitással kapcsolatban. Magam 4 gyermekem nevelésekor minden időszaknak megfelelő módon minden felmerülő kérdést tisztán, egyszerűen, természetesen kezeltem. Sajnos nem minden gyermek indul ilyen alapokkal. A test sem kultusz sem szégyellnivaló. Tiszteletre méltó és igényli a szeretetet, ápolást, táplálást amint a lelkünk is! Ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy minden ami szükséglet, megadható a nekünk megfelelő mértékben!

Miért előnyös ha megismerkedünk anatómiai sajátságunkkal és működésének felfedezését nem bízzuk másra? Önmagunk ismerete minden szinten előnyös számunkra. Amíg egyedül élünk és nem kezdődik el a szexuális életünk, akkor bizony hasznos tapasztalat, hogy majdan hová kell elvezetni partnerünket amikor feltárjuk magunkat és osztozni kívánunk az örömben. Sok kamasz viszolyog testének változásaitól, furcsán szemlélik önmagukat, ezért, javukra van, ha intim kapcsolatba kerülhetnek önmagukkal. Pláne, ha a családban szemérmesebbek a résztvevők és inkább elfedik, elrejtik testük és magánéletük. Sok terápiás beszélgetésben hallom, hogy nincs olyan család, ahol a gyermekek valamikor ne fedeznék fel a felnőtt világ kínosan rejtegetett részleteit, hol éjszakai felébredéskor, hol rejtett eszközök, média hordozók meglelésével sokkal tévesebb képzetek alakulnak ki a fejlődő gyermeki világban. Sok félelem is kapcsolódik a gyermekkorban hallott éjszakai hangoktól. Ezért a nyitott kommunikáció nagyon fontos lenne, hogy ne húsz-harminc év után kelljen egy terápiás beszélgetésben feloldani a kisgyermeki félelmeket.

Sok párkapcsolati zürzavar oka a rejtett szégyen, a félelem, hogy sikerül-e eljutni az öröm csúcsára, mit szabad megélni, esetleg mi az ami már elfogadhatatlan. Hosszú házasságok, együtt eltöltött évek sem oldják fel a gátlásokat, a túlzott szemérmet, amiket gyermekkén szereztünk. Érdemes ilyenkor feltárni az eltakargatott titkokat, amikről azt hisszük vétkesek vagyunk. Gyermekkori ismerkedéseket torló szülők képesek egész életre elvenni gyermekeik szexuális önbizalmát, örömét, szexuális egészségét, rombalva önmagukról kialakított képüket.

Mit adhat hozzá az életünkhöz az önkielégítés?
Pontosan azt, ami a neve! Ha megtanulom, hogy testem és vágyaim kielégítése a saját eszköztáram része, magabiztossággal, önbizalommal, érzelmi, fizikai nyugalommal ajándékozhatjuk meg magunkat, adott pillanatban. Fontos, hogy a tini szex korai elkezdése is sok felgyűlt szexuális energia levezetésére szolgál, nem pedig a lelki, testi öröm okozására a másik fél számára. Ezért jobb, ha hagyjuk önmaga felfedezését ebben a korban is. Megtanulja, beidegzi az öröm útvonalát, kialakítva a megfelelő idegpályákat, és mivel nincs másik akire figyelnie kell, könnyebb megfigyelnie saját teste működését. Természetesen amikor a szerelem és a vágy hozzáadódik a másik fél részéről, az a csoda, semmivel sem pótolható! De ha egyedül vagyunk és megéhezünk, akkor sem kell éhesen várni a két nap múlva haza érkező családtagot! Így van ez a test minden igényével.

Sok nő él kapcsolatban, megfelelő saját szexuális tapasztalatok nélkül, „kiszolgáltatva” a férfi szexuális képességeinek, készségének, érzelmi motivációjának, remélnykedve, hogy egyszer csak megtörténik számukra a csoda.

Így sokáig nem is élik meg a szexusnak a testi gyönyör formáit. Rendszeresen érkeznek érett korban lévő hölgyek, orgazmus nélküli kapcsolatból hozzám. Néhány szerencsés a fürdőszobában lel enyhülést, vagy titkos kapcsolat árán ébreszti fel a testét. Mennyivel jobb, ha megismerkedik saját kíváncsiságból, vágyból, mintha sanyargatná testét lelkét. Mert máshogyan érezzük magunkat, ha az öröm-e formáját is birtokoljuk. Ha ura vagyunk testi szükségleteinknek, akkor kapcsolatainkban is nagyobb önbizalommal, teljesebb kisugárzással jelenünk meg. Férfiak akik egyedül élnek, sokan mondják, nem maszturbálnak, pedig nekik a prosztata egészséges működéséhez is igen fontos és jótékony hatású lehet, ha megkönnyebbülésre lel testük.

Sokan hiszik csak a hüvelyi orgazmus létezik, a csiklói orgazmus elérését, hát még a G ponti orgazmust hírből sem ismerik meg, akár egész életük alatt. Vagy helytelennnek, cikinek gondolják, hogy nekik ez ad valódi kielégülést. Nincs mit szégyenleni, adottságaink különbözőek, így van ez, mindenki másért rajong, más okoz örömet. Fogadjuk el!

Az is lehetséges,hogy párkapcsolatban ismerkedtünk meg a gyönyörrel. Igen ez valóban sokkal több, amikor a felek egymást segítik a saját és egymás megismerésének csodálatos kalandjában. Csakis az elménk szab határt a helyes és helytelen útján való választásainkban. A mérték a lényeg! Vannak, akik magas hőfokon égnek, vannak szexuálisan túlfűtött emberek, vannak, akik csendesebb lángon izzanak. Nincs szabály, csak magunk tudhatjuk igazán, mire is van szükségünk. Aki a saját igényét nem tudja kielégíteni, az mindenképp kiszolgáltatott lesz valakinek, akitől ezt várja el. Ne a hiány működtessen egy amúgy rossz kapcsolatot, vagy ne ezért válasszunk valakit, mert vele működik a szex ! És nem lehet válook a gyönyör hiánya, ha mi tudjuk mire van szükségünk, könnyebben leszünk képesek megmutatni, felfedi, párunknak! Ez pedig nem lesz további feszültségek forrása.

Lepjük hát meg magunkat minden lehetséges örömforrással, lehetősséget teremtve arra, hogy a szabadságunk új formáit meglelhessük, életünket kiteljesíthessük!

Bármilyen segítségre, beszélgetésre van szükséged, szeretettel, várlak!

Fanó Magdolna

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!