Önbántalmazás

szívfájdalom

Családi bántalmazás, az Önbántalmazásod elsődleges helyszíne a család!

Hogy lehetséges, hogy a szerető családtagok sorra bántalmazzák egymást, ahol a védelemnek, a menedéknek lenne a helye a legtöbbünket ott ér sérelem? Áldozatok áldozataiként kire is haragudjunk? Hiszen Ők is csak elszenvedőik az előző generációk fájdalmainak. Mégiscsak kell megoldásnak lennie, ne folytatódjon ez a sok szomorú élet.

Hiába érzel családtagjaid iránt szeretetet, szeretnél hozzájuk kapcsolódni, ők mégis elutasítanak? Védtelen vagy velük szemben? Harcolnod kell?

Magad, felhatalmaztad a családod, hogy veled még ezeket s szörnyű dolgokat mindig megtehetik? Fáj, hogy még most is a családi fekete bárány szerepébe bújtattak? Minden hiba minden nehézség a te hibád, a te felelősséged? Az ünnepek, amik a szeretetről kéne szóljanak, neked egy kínszenvedés? Amikor az örömtől a jó érzésektől megfosztanak, amikor teljes vértben, és harckészültségben sem vagy elég védett, mert a bántalmazók, tőrrel, karddal, szóval, szurkálnak és már nem is védekezel, mert úgy érzed azokon kéne megtorolnod, akik a szívedben mégis ott vannak. Akik közel állnak a szívünkhöz azok tudnak igazán bántani minket. Azoktól fáj a leértékelés, a hidegség, a gúny, a méltatlanná tevés? Van ebből kilépés? Van valódi védelem? A „szeretet nevében” kinyilvánított kritika, hogyan hat rád? Amikor netán még jogosnak is érzed, hogy valaki eltávolodott tőled? Hiszen nem érdemled meg a szeretetét? Mi ad felszabadulást ebből a fájdalmas keserű helyzetből? Távolítsd el magad, a szeretteidtől? Ez egy szinten segítség lehet, tűzoltás gyanánt, de magadban ott hordozod a szégyent, hogy neked nem jár a tisztelet, a megbecsültség, tehát magadon belül érdemes megoldást találnod!  

Hogy segíthetsz magadon?

Tartsd magad távol ettől a szörnyű fájdalom okozóktól! De belül, hogy számolsz el magaddal? Belül nincsen ott ez a családi felállás? Nem veszik át a szerepet a környezetedben lévő munkatársak, főnökök? Hogy viszed be egy kapcsolatba ezt a játszmát? Miért van, hogy a párkapcsolat is egy harcszintérré változik? Pedig úgy szeretnél megpihenni, annyira vágysz a gyengédségre, az elfogadásra! Tényleg nincs gyógyír?

 Kell, hogy szeress, mert szeretet nélkül nincs értelme az életnek! Hogy indulj el?Hogy tanulhatod meg az önszeretetet? El kell indulj önmagad felé! Nincs más, csakis a létezésed értékeld, lásd, ami szép körülötted, és figyeld meg magadban mi minden jó és szép lakik benned! Az a tisztaszívű kisgyermek, aki voltál ott lakik most is, aki most ezektől a bántásoktól szenved, és várja, hogy megvédelmezd! Öleld át magad, tényleg tedd meg! Bíztasd magad, hogy vannak emberek, akik képesek téged látni! Lásd előbb magad, annak a ki voltál, aki lenni akartál, és ezt kezd el a fókuszodba helyezni. Ez egy út, amin, ha elindulsz, mint a kisgyermek eleshetsz, de újra és újra fel is állhatsz, hajtson a kíváncsiság, hogy mivé lehetsz e nélkül az árnyék nélkül! Tartsd meg azokat az embereket magad körül, akik képesek hinni benned, és te építsd fel a magadba vetett hited! Nem kell ezen az úton egyedül menned, van segítség!  Erősítsd a jót magadban, és igyekezz a gyengéidből is erőforrást teremteni. Tedd erre az életed! Ajándékozd meg magad a szereteteddel! Mert azokra pazarolni, akik nem tudnak szeretetet fogadni, és viszonozni, elvesztegetett, kísérlet! Te válj a magad szeretőjévé! Találd meg azokat a tevékenységeket, amiktől több vagy, amik boldoggá tesznek! Erősítsd fel a fényt, ha túl sok a sötét! Találd meg minden napod örömét! Tudd, hogy honnan jössz és végtelen türelemmel kitartással fókuszálj önmagad gyógyulása felé! Tegyél meg mindent, azért, aki vagy, aki lehetsz ezek nélkül, mert hidd el, értékes vagy! Szerethető! Mert most is vannak, akik szeretnek! Önmagadnak pedig te kell, hogy a legérétkesebb legyél! Vedd vissza az erőt azoktól, akiknek a szeretetére annyira szomjaztál, hogy még önmagad is képes voltál leértékelni! Mert nincsenek ott ahová felhelyezted őket! Nincsenek feletted! A hatalmat te adtad a kezükbe! Már nem vagy kisgyermek! Nem kell az oroszlánok közé menned, ha tudod, hogy éheznek! Mert tudd, ők is sóvárognak valami után, és belőled csináltak Főfogást, hogy kielégítsék féktelen bendőjüket. Hogy elnyomják a bennük lévő űrt téged áldoznak fel, ha engeded! Mert szabadjára engedték a dühüket, bánatukat, és kell egy áldozat! Ez az ő árnyékuk, ezzel nekik kell megbirkózni! Te az legyél, aki felismeri a saját szépségét! Lépj a saját méltó helyedre! Őrizd meg a szíved tisztaságát, ne ellenük harcolj! De védelmezd magadban a jót! Védd meg az értékeid! Lépj önmagad fényébe!

Könnyű lesz? Ezt senki sem ígéri, de megéri😊

Hogyan tedd? Segítünk! Nem kell egyedül végig csinálnod, hiszen együtt könnyebb. Tudd, hogy vagyunk hasonló cipőben, akik sokan jártak, egy utat, ami neked is működhet!

Adott egy módszertan. Amivel ki tudsz lépni a múltad árnyékából.  Adott egy csapat, segítünk, hogy újra tervezzük az életed!

Kérj további infót, kérj időpontot!