Mérgező Ártó Szavak

mérgező kapcsolat

Milyen „kevésen” múlik egy kapcsolat és milyen nagy különbség a végeredményt illetően

Ártó szavak

Szavainkkal felemelhetjük, vagy sárba tiporhatjuk társunkat…

„Te ilyen vagy…. „Megint, …” „Hiába kértelek..” Ez miattad van…”

A rosszá tevés

Minden kapcsolat a szeretetért jön létre! Mind hordozza a reményt a gyógyulásra!

Megfigyelhető, hogy a normál kapcsolati körben kedves, figyelmes, türelmes emberek, a családon belül kifordulnak magukból, teljesen máshogy mutatják magukat, mint társaságban.

Mi több, vannak olyan tragikus konfliktusok, melyek elkövetői, a külvilág által tiszteletnek örvendő kapcsolatokban élnek, de otthon!! Borzalmasan megváltoznak!!

Ennek több oka is van:

Egyrészt, otthon biztonságban érezzük magunkat, meg merjük élni a külső környezetünkben fel nem vállalt érzelmeinket, mi több, sokan vannak, akik otthon adják ki a napközben felszedett stresszt. Valamint a családi kapcsolatok okkal teremtődnek, le nem rótt karmikus adóságok, tudatalatti félelmek, programok, nehezítik a családi viszonyok gyógyulását.

De sok szülő vallja be , hogy pont otthon a gyerekekkel, a családon vezeti le a feszültségét, amit a munkahelyen összegyűjtött…

Mérgező kapcsolati minták

Sok esetben, nem is a magunk életében keletkező programok okozzák bennünk a feszültséget, hanem, családunk már nem is élő tagjai, hagyatékát igyekszünk jóvá tenni. Ezek a tudatalattiban, családi mezőben meglévő energiák, áhítozzák a feloldást, ám amíg nem tudunk létezésükről, tenni sem tudunk ellene!

Csak azt érezzük, valamivel kapcsolatban nagyon erős motivációnk, igazságérzetünk, indulataink, félelmeink vannak!

Ezek tisztázása, hova tartozása nagyon fontos alapja a terápiáknak!

Kommunikáció- empátia

Minden kapcsolatban vannak pillanatok, amikor az, hogy mit mondunk, teszünk, az eldönti a kapcsolat jövőjét. Amikor a harag, félelem átveszi az irányítást, akkor egy egy kapcsolat hajója léket kap. Sok esetben el is süllyed.

Vannak, akik bármilyen jó lapokat kapnak is az élettől mégis, rendszeresen „elrontják” azok alakulását.

Pontosan azért ismétlik felmenőik sorsát, mert ott van a program, mind genetikusan, mint mentálisan, érzelmileg a családban bekövetkezett előző traumák feldolgozatlansága okán.

Sok spontán vetélés, meg nem született gyermek, illetve, terméketlenség is okozói ezek a lelki terhek. Az anyák bűntudata hat a következő megszületett gyermekre.

Volt olyan vendégem, akinek azért nem volt párkapcsolatában gyermeke, mert édesanyja 5 magzatot vesztett el előtte, a hölgy e fájdalmat cipelte tudattalanul, míg e teher felismerése után  sikerült a fájdalmas múlt önvédelemét levetkőznie!

Konfliktuskezelés

Valójában a legtöbb konfliktus mögött, az a lelki teher áll, hogy egyik, de általában mindkét fél, attól szenved, hogy nem szerethető, elutasítva, kirekesztve érzi magát.

Ettől lesznek a résztvevők rendkívül dühösek, és védelmezni próbálják érdekeiket.

Egy konfliktus minden esetben nehéz, és attól lesz jobb vagy rosszabb a kimenetele, hogy mit mondunk annak, aki épp velünk szemben áll.

Sokszor nehezünkre esik, elismerni, hogy hibáztunk, vagy hogy féltünk, vagy tévedtünk.

Azt lehet még nehezebb kimondani, hogy sajnáljuk, a másikban létrejött rossz érzéseket…hogy felelősséget vállalunk azért is, hogy társunknak akaratlanul olyat mondtunk, amitől ő rosszul érzi magát.

Nem feltétlen mi okoztuk, de fenntartásán sem szükséges munkálkodnunk. Semmi nem történik, ha együttérzőn megértően fogadjuk az érzelmeit.

Mégis inkább tartjuk magunkat az álláspontunkhoz! Hiba! A kapcsolatok értékesebbek kell legyenek az egőnknál!

Nem adjuk meg a másiknak, amitől jobb lenne az élete…nem engedünk…mindegy mi lesz az ára….

A konfliktusok elején minden harc, könnyen megfordítható, ha a valódi érzéseket észleljük társunkon! Azért nem sikerül többnyire, mert magunk is azért lettünk részese e kapcsolatnak, mert bennünk is ott rejtőzik ennek a fájdalomnak a lenyomata!

Karma -sors

Nincs véletlen kapcsolódás, okkal vagyunk a helyzetben, a karmikus rendezés tudatossá tevése nagy megkönnyebbülést hozhat. Tudnunk kellene minden konfliktusból egyetértésben szeretetben elfogadásban megerősödve közösen kijönni.

Minden ember stressz estén, megnyugvásra, békére áhítozik, ilyenkor a megértése, megnyugtatása, a legfontosabb feladat.

Az, hogy kinek volt igaza, lényegtelen!

A bizalom fenntartása, elnyerése, a legszebb, legértékesebb dolog a világon, ezt veszíthetjük el egy adott meggondolatlan szóval, mondattal, ami lassan, csendesen mérgezi az elmét, és rést üt a kapcsolatainkon.

Ezért van az, hogy minden konfliktus kezelésénél a saját magunk önvizsgálata kellene az első lépésnek lenni, mert ha magunkban felismertük a fájó pontokat, könnyen fogadjuk el a másikunkban az azonos érzéseket!

„A kimondott szó ezüst, de hallgatni arany” és néha ennek azellenkezője is épp úgy igaz.

Mond ki, hogy fontos számodra, hogy szereted, hogy mérges vagy, de ez is csak azért lehetséges mert, Ő létezik, és amit tesz bosszantó, de Te is Nélküle szegényebb lennél…

Maradj a kedvesség terében, ne változz sárkánnyá, elveszíted a szeretetet…szegénnyé teszed magad!!!

Félre értés van köztetek, de a szeretet ott lapul a korholás, a hibáztatás mögött…a másik valamit szeretne tőled, de nem tudja megfelelően kimondani, képtelen jól kifejezni a hiányt, a kérést….

Teremts biztonságos környezetet, légy jelen társadnak, és jelezd, ha valamiért neked fontos,

hogy időd legyen a helyzetet átgondolni, nincs rosszabb, mint egy újabb elvetélt kapcsolat romjain keseregni.

A karma törvénye alapján addig kell egy dolgot a hátunkon cipelnünk, ameddig, a szeretet által el nem érjük a teljes megbékélést, elfogadást.

Sok sikert, kitartó önismereti utazást, és türelmet kívánok!