Figyelem!

Tévedés, hogy egyedül jobb lenni, mint társas kapcsolatban!

Vészes méreteket ölt, az elmagányosodás, a kapcsolat hiányából fakadó szorongás, depresszió!

A depresszió neurózis nem csak a gyermekkori traumák következménye, hanem, mert az érzelmi szükségleteink, sincsenek kitöltve. A hal nem azért tátog a parton, mert mosolyog egy kamerába,  hanem, mert a közegébe vágyik! Minél több egyedül álló ember van annaál nagyobb  méretűvé válik a probléma! 

 Az ember társas lény!

Te nem azért nem érzed teljesnek magad, mert nincs elég ruhád! Vagy nincs több autód!
A valódi bajod, hogy elvesztetted a kapcsolati tőkéd! Amiből családi, baráti, társi, emberi közösségi lény ként táplálkozni tudnál!

Nem csak a nők, de a férfiak is egyre kiszolgáltatottabbak érzelmi kapcsolódás híján.

A kutatások már rég kimutatták, hogy az egyedül élő emberek minden tekintetben sérülékenyebbek, mint párkapcsolatban élő társaik.
Gazdaságilag a rendszer többet profitál az egyedül élők tömegéből, mert több fogyasztási cikket vásárlunk, többet vagyunk betegek, több gyógyszert fogyasztunk, több alkoholt, stb….

Neked ez az, ami a célod?

Te tényleg egyedül élő 40-es majd 50-es stb… akarsz lenni? Akkor ne állj be a sorba!

Rengeteg terápiás beszélgetést, megfigyelve, sokszor még kapcsolatban élőknél is azt látom, hogy a problémáik gyökere, az egyedül-társtalannak megtapasztaltság. Az, hogy valakivel élünk, az nem biztosítéka annak, hogy együtt is gondolkodunk érzünk. Ezért minden nap tenni kell! Odafigyelni arra mi az, ami minket együtt boldoggá tesz! Tudnod kell, mi a számodra elég, mi az, ami kevés, és mi, ami már sok! Meg kell tanulnod ezt megfelelően ki is mondani a másiknak! Megéri, hidd el!

Hiába próbálsz több szép ruhát megvenni, hiába jut több étel esetleg az asztalodra, egy együtt elköltött vacsora, amikor megkérdezi a társad, hogy mi történt veled, a legegyszerűbb ételt is megédesíti.

A legdrágább éttermi ebéd is keserű, ha egyedül kell minden nap elfogyasztanod.

Magad sem tudod miért szégyenled, hogy nem vagy jól?

Nem veled van a baj!!

Spirittuális körökben is azt ismételgetik, légy egyedül! Igen, tudj, mertj egyedül lenni! Tanuld meg mi okoz neked örömet!

Ha szorongsz, ha nem mered elmondani, hogy szükséged van valakire, aki este átölel. Ne félj nemet mondani, ha egy éjszakás kalandok helyett, te a minőségi együttlétre vágysz! Mond ki a barátnőidnek! Mond el a férfiaknak, akik tárgyként használnának, és te is mond magadnak, nem!!!

Ennél többet érdemlek, többre vágyom!!

Elmenekülhetsz a like-ok világába, hirdetheted, hogy milyen szép kávéscsészéd van, hol voltál az uncsi egyedülálló csajokkal bulizni, ha egyedül voltál, és nem egy értékes, bár sokszor nehéz párkapcsolatban, valójában semmi nem történt, csak kitöltötted az űrt!

Amikor életmentésből mész programokra, hogy az egyedüllét kínját picit elfedd, és látsz párokat boldognak, akkor elégedetten mész haza? Tudván, hogy az ágyad ma is csak te melegíted fel?

A párkapcsolat bizalmi légkörét ismét megteremteni, a mai eldobható világban, igen nehéz, de csak ez ad valódi tartást, jövőképet. Az intim együttlét megteremtése, nem azonnal történik meg, hanem sok önmagad és a társad figyelembevétele utáni tettek következménye.

Más uncsi az önmegvalósítás puffogtatása,

Mit valósítasz meg, az egyedül lombikban felnevelt, ki tudja kitől származó spermát? Ne érts félre!! Ha a szíved vágya egy gyermek, keress egy tisztességes embert, akivel együtt felnevelitek a közös gyermeketek.

Nem gondolom, hogy egy érzelmi függő párkapcsolati mintát javaslok!

Az nélkülözhetetlen egy jó párkapcsolathoz, hogy tudj, és képes légy felnőtt életet élni, a nélkül, hogy valakire támaszkodnál!! Szükséges, hogy a hibáidból képes légy tanulni, és vállald a felelősséget a tetteidért!

De egy nő feladata és sors küldetése a családi boldogság megélése, megteremtése!  Ahogy a férfié, a családja védelme, gondoskodás a szükségletei megteremtéséről! Természetes, hogy ezt együtt közösen teszik, és teremtik.

Nézz körül, hány valódi kapcsolat van, amit látsz?

Ahol egy életre szóló hűség megteremtése a célja két embernek? Válogasd meg természetesen, kivel töltesz időt! Kérdezz, figyelj, kiben van meg a jó cél egy becsületes értékes élet egyensúlyát megteremteni. Lesznek kihívások, lesznek mélyrepülések ott is! Tudd, hogy mindig tartogat az élet meglepetéseket. De csak így érdemes! Add oda magad annak, akit választasz, és utána, ne hezitálj mindent bele!

Mindezeket azért merem kimondani, mert van saját tapasztalatom az elvált gyermek, a nevelőszülő, egyedülálló anya kínjait illetően.

De ha ez kevés lenne, kérdezz meg egy elvált nőt, mennyire élvezetes cipelni a felelősséget minden nap, kérdezd meg az elvált gyermekeket, akik tengődnek, valódi otthon és családi példakép nélkül. Nézd meg az új nemzedéket, akik már csak a telefonjukhoz ragaszkodnak, azt sem tudva, mi a sétálva, beszélgetni és egymás szemébe, tekintetébe mélyedni.

Van-e szebb látvány két idős embernél, akik egy más kezét fogva mennek az utcán?

Igen ők a remény, hogy képesek vagyunk egymásra értékként tekinteni.

Nincs jobb ebben a zűrös világban annál, hogyha még mindig minden este megdobban a szíved, amikor a kedvesed befordul az utcán, és megzörren a zárban a kulcsa. Mert hazajött a társad, akit szeretsz, és aki téged szeret! Ezt az örömet tartsd szem előtt, amikor választasz! Ki lesz az, akivel le akarod élni az életed!

Ezért meg kell tanulnod újra alkalmazkodni, és figyelni a társad vágyaira is és a félelmeivel mozgatórugóival tisztában lenned! Nagyanyáink nem voltak semmivel sem különbek, de egy alap dolgot tudtak, és értettek, a világ nagy és sok veszélyt is rejt, szükség van egy hátországra, amit mindenáron védelmezni, megtartani kell!

Mert csak abból tudsz meríteni, amit ápolsz, gazdaggá teszel az érzéseid, leked, és cselekedeteid által!