Testünk megszabadítása az ártalmas nehézfémektől

Alumínium, higany, amalgám, réz, ezüst, ólom…stb.

Sok év alatt alattomosan halmozódnak fel testünkben a különféle úton módon bejutott nehézfémek. Ezeknek a hatása sokáig láthatatlanul lappangnak testünk és szerveink külön külön területein, ott gyengítve ellenálló képességét.

De hogyan jutnak be a szervezetbe?

 

 Légzéssel
A levegőben lévő szennyezések az orron keresztül  a tüdőbe, az elsődleges méregtelenítő szervünkbe kerül. És amit belélegzünk, közvetlenül a véráramba jut. Innen minden szervünkbe, sejtjeinkbe ágyazódik a szennyeződés.

౾ Evéssel
Konzervek, üdítős dobozok anyaga alattomosan kapcsolatba lép a benne tárolt élelemmel! Igen jó a kérdés, nem veszek olyan élelmiszert ami fémben rostokol akár több hónapot! Főzőedényeink is újragondolást igényelnek, minél inkább javasolnám visszatérni a zománc, üveg, és a cserép edényekhez. Pláne hosszabb tárolás idején. A  műanyagban való tárolás, mi több mikróban melegítés gondolatától is elhatárolódom. Mitöbb midenkit óvatosságra intek! Első lépésként az alumínium edényektől szabadultam, aztán a teflonoktól. Ma már igyekszem mindent „régi” módon készíteni, zománc és agyag edényben. Főzéskor érdemes könnyű, nyers, és párolt ételekre áttérni. Sokan ennek hallatán a főtt zöldségre gondolnak. Én hagymán dinsztelem meg a zöldségeket megfelelő fűszerekkel ízesítve, minden korosztály tetszését elnyerik. ( zsálya, oregánó, kömény, kapor, petrezselyem, rozmaring, gyömbér, kurkuma… stb. ) Ezek önmagukban is hasznosak a mérgek eltávolításánál, és még remek ízt is kölcsönöznek az ételnek, továbbá javítják az emésztést.

౾ Oltással
Manapság, egyre több féle oltással próbálják védeni egészségünket. Ami remek elképzelés, de az oltásban lévő anyagok egy bizonyos része nagyon is káros lehet.

౾ Dezodorok
Alumíniumos stiftek, roll, pont a méregtelenítési felületre jutva, duplán károsak. A nyirokrendszernek a jó működéseösszefügg a izzadással. Az izzadás, egészséges folyamat, a méregtelenítés nagy felülete a bőr! Ha a méreganyag itt nem tud kijutni akkor lerakódva rákos folyamatok előidézőjévé válhat.

౾ Fogászat
Amalgám és egyéb fémek kerülnek tömésként a fogainkba, ahonnan folyamatos mérgezési forrásként leginkább az egész testre ártalmasan hatnak. Mostanában terjed a biológiai fogászat módszertana, ahol kíméletesen és körültekintően igyekeznek megszabadítani bennünket ettől a mérgezési forrástól. HAVI EGY FOGTÖMÉS CSERÉJE JAVASOLT! Mellette mindvégig méregtelenítés! Miért gond a fémek jelenléte? A fém elektromos vezető! Az egyik a saját gondolatom: minél több fém van a szervekben, annál nagyobb az elektromos sugárzás kártékony hatása testünkre. Testünkben is elektrokémiai folyamatok zajlanak, melyek megváltoznak ezen anyagok hatására. A másik dolog a méreganyagok vonzák a baktériumokat és a vírusok megtelepedésénél is jelentős a szerepük. Méregtelenítő szerveink túlterhelésének van egy határa, amin nem szabad átkerülni mert ez más betegségek tucatjait idézi elő. Hajhullás, izületi gyulladások, fülzúgás, allergiák, autóimmun, idegrendszeri zavarok, és sok másik betegség hátterében áll a nehézfém mérgezés.

Hogyan is álljunk neki? Hogyan méregtelenítsünk?

Első a megfelelő bél tisztítás! Rendszeres napi több alkalommal van székleted? Milyen a széklet kemény, bogyós?  Akkor az első feladat itt van. Nincs naponta kora reggel székletürítés?  Szorulás-szorongás? Igen, táplálkozás és relaxáció. Együnk mindent ami zöld nyersen! Kiemelném a koriander levelet, az amerikai zellerszárat, ha a méregtelenítést elkezdjük. Zöld turmixok, a préselt leveknek nagy szakirodalma van. Kezdjünk neki a reggeli éhgyomorra fogyasztani a zöld leveinket. Fogyasszunk algákat, lehetőleg ital formájában, fontos a rengeteg tiszta folyadék! Tehermentesítsük emésztő rendszerünket könnyű, rostos, vitamindús egyszerű ételek fogyasztásával könnyítsünk magukon. Minél kevesebb féle élelmet eszünk egyszerre, annál könnyebben emésztünk.

Az esszénus iratok azt mondják, magával a diétával és a csökkentett mennyiségi és minőségi élelemmel, minden meggyógyítható. Végezzünk béltisztítást és sokféle rostot vigyünk be a szervezetünkbe. A lenmagpehely remek salaktalanító eszköz. Használjunk tisztító teakeverékeket, hogy a bennünk lévő méreganyagok fokozatosan kitakarítódhassanak belőlünk. A fokozatosság különösen fontos, hiszen amikor bekerülnek a lerakódott mérgek, a véráramba kerülve ismételt tüneteket okozhatnak. Ilyenkor a fokozott, tiszta víz fogyasztásának növelése is alap feladat.

Sok ember alig iszik megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot. Ha sok húst fogyasztunk, növelni kell a folyadék bevitelt. A szénsavas üdítők, vizek nem alkalmasak a szervezet számára! ettől persze többet iszunk belőle, de a több ebbe az esetben kevesebb. Ugyanis a vizet kitolják a szervezetből, tehát ártalmasak. Fogyasztásuk mindenkor kerülendő! Az alkohol fogyasztás szintén többlet víz fogyasztással tisztítható ki. Ráadásul a májat terheli ami szintén fontos szervünk a méregtelenítés egyik legfontosabb helye. Homeopátiás nehézfém kivezető szerek elérhetők már az interneten keresztül, valamint a hasonló tinktúrák is megtalálhatók ugyanitt. És amennyire lehet kerüljük a további nehézfémek bevitelét!

Figyeljünk lelki folyamatainkra is, testünk, lelkünk ebben az időszakban érzékenyebb, sétáljunk, pihenjünk, kényeztessük magunkat, mindenképp megéri! Megkönnyebbülten, frissebben, egészségesebben, boldogabban!

Ébredjünk egy tisztább világban!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!