Természetes illatok, illóolajok gyógító hatása

Miképpen élhetünk általa szebb életet?

Az egészség tudatos életforma. Számomra azt jelenti, hogy végig gondolom, mit miért teszek, mit használok, mit engedek be az otthonomba és mivel, milyen környezeti károkat okozok.

Ami a környezetnek árt, az nekem is ártani fog! Az illatokra szükségünk van. Az ember sok információt, ahogyan az állatok is, az orrán keresztül fog fel. „Kiszagoljuk” az igazságot, a félelmet, a megfelelő partnert. Amikor lakásainkban rossz a levegő, ösztönösen illatosítani akarunk. Ez természetes. Azon eleve érdemes lenne elgondolkodni, mi az ami miatt „nehéz” a levegő. Festékek, lezárt, nem levegőző falak, ablakok?
Az első lépés a rendszeres szellőztetés. Amikor valahol ez a gond felmerül, érdemes a növények tisztító erejét is bevinni a lakásba.
Vannak szobanövények, melyek kimondottan frissítik a lakás levegőjét. Amikor azonnali megoldást keresünk, akkor is a növényekhez fordulhatunk. Az illóolajok remek megoldás az illatosításban. Számtalan virág illóolaja csodálatos hatással is bír.

‍Most csak a 100%-os tiszta, valódi növényi olajokról beszélek!

Magam az ֍ Édesnarancs ֍ illatát, nagyon kedvelem. Friss üde hangulatot hoz, kedvezően hat az idegrendszerre.
A ֍ Levendulaolaj ֍, fertőtlenít, nyugtat.
A ֍ Rózsa ֍ a hálószobában szeretetteli oldott légkört teremt. A ֍ Muskotályzsálya ֍ olaját dackorszakban érdemes bevetni. Édes illata kivasalja az idegrendszert. A ֍ Citromfű ֍ olaja depresszió ellen kiváló. A ֍ Jázmin ֍ olajat minden nőnek ki kellene próbálni, én sokszor parfüm helyett is ezt használom.

A ֍ Kakukkfű ֍ a köhögős szezon gyógyírje. Felszakítja a váladékot, fertőtlenít, nyugtat.
A ֍ Fenyő ֍ és a ֍ Boróka ֍ olaj szintén a légutak megmentője. A ֍ Borsmenta ֍ is ide kapcsolódik. A ֍ Citromfűolaj ֍ vidám, kedves, könnyed illata derűs, nyugodt mindennapokat ígér és hoz az életünkbe.

Számtalan virág illóolaja a régi afrodiziákumok közé tartozik. Keverékeik csodás élményt nyújtanak. Érdemes egy egy új illattal színesíteni napjainkat.

Kiemelkedő hatású az ֍ Ilang-ilang ֍ csábító illatának hatása. Érdemes kipróbálni.
A ֍ Geránium ֍ édeskés illata a koncentrációt is segíti. Kiemelném a ֍ Szegfűszeg ֍ erős gyógyító hatását, már sokszor alkalmaztam herpeszeseknél. Aftákat mulaszt el rekord sebességgel, fog fájdalom esetében enyhíti a fájdalmat. Fertőtlenítő hatása a gyulladásra is segítség. A ֍ Teafa ֍ olaja is baktérium, gombaölő hatású. Lábra, körmökre, pattanásokra javallott.

Az illóolajok elillannak, tehát nem szükséges alájuk gyújtani mécsest, ezzel ismét szennyezni a levegőt, elegendő szétszórni pár cseppet vagy meleg vízbe csepegtetve hagyni, hogy rászolgáljon elnevezésére. Elpárologva frissíti az otthonunkat. Néhány olajat testre is cseppenthetünk de minden esetben figyeljünk, mivel nagyon erős koncentrátumok ezért okozhatnak bőr irritációt. Én a fürdővizembe is szoktam cseppenteni 2-3 cseppet. Teljes lazulás a nap végén.

Mosásnál leválthatjuk a drága, és veszélyes öblítőszereket. Pár csepp és a ruháink is valódi, természetes virágoktól illatoznak. Sorolhatnám a további csodás illatokat, de ez egy felfedező út. Soha nem lehet vége.Mindenki pénztárcájának szükségleteinek függvényében indulhat neki az illóolajok megismerésének.

Egészséges szép illatos napokat kívánok!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!