Tavaszi Fáradtság

Odakinn éled a természet, mi mégis pont most kerültünk mélypontra. Hogyan, mit tehetünk, hogy ismét a toppon legyünk fizikailag, érzelmileg?

Mit ajánlok, amikor úgy érezzük elfáradtunk?

Minden eset egyedi, mégis az alapok, ahonnan minden hozzám fordulóval indulunk ellenőrzésre szorulnak.

Hogyan éltem a tél alatt?? Mit ettem? Mikor ettem? Mennyit aludtam? Mikor aludtam? Mikor méregtelenítettem a testem?  Mennyi kapcsolatot tudtam ápolni? Milyen a magammal való kapcsolatom? Milyenek emberi kapcsolataim?

Kérdések, melyeket fontos átnézni, őszintén megválaszolni.

Módszerek: testi tisztítás, méregtelenítésBach-virágesszenciák, a lélek felüdítésére, és egy nagy kibeszélés, hogy nálunk, hol is van a bibi! Az érzelmeink, és a fizikai állapotunk nagy befolyásolója az immunrendszer, ami a beleknél kezdődik, és rendszerint ott meg is találjuk a fizikai szintű okokat.

Hajlamosak vagyunk magunkat, halálra dolgozni, enni, és kimeríteni. A tél a feltöltődés ideje lenne, ami a tavaszi munkákra felkészít. A városiasodás, sajnos ellenkező irányba viszi az emberi életformát. Sokáig vagyunk villanyfénynél, és monitorok kék fényénél, így alapban a melatonin, az alvást segítő hormon termelés, nem indul be a testben, ezért nem alszunk el korán. Így viszont a szerveink nem tudnak regenerálódni, mivel nekik is megvan a pihenő idő szükségletük. A méregtelenítés ideje szabályozott időszakokban lehetséges, ez az úgynevezett szerv óra, időhöz kötött, hogy mikor, melyik szervünk tud pihenni, kiválasztani az e szerinti táplálkozás, és pihenés alapja az egészségnek!

A máj, vese erősítésével támogatjuk a test méregtelenítési folyamatát. A legegyszerűbb, persze, hogy nem is viszünk be méreganyagokat, de erre ma egyre kisebb lehetősség van, így sajnos egyre nagyobb figyelmet kell helyezzünk, a helyes és rendszeres méregtelenítésre. Természetesen a lelki terhek is fáradttá, energia hiányossá tesznek minket, ezért fontos, hogy az egyensúlyt minden szinten megleljük. Vannak dolgok, amik az életünk velejárói, de olyan is van, amire van ráhatásunk, amin mi tudunk, és kell is változtatnunk!

Testünk energetikai rendszerének folyamatos egyszerű karbantartása, könnyen megvalósítható, ha rendszeresen töltünk időt a természetben, sétálva, kirándulva, kertészkedve. Ilyenkor érdemes csak magunkra, és a külvilág csodájára figyelmesnek lenni. Egy órás séta, alatt a napi stressz levezethető. Ha ehhez még néhány egyszerű légző, vagy energia gyakorlat társul, akkor az a nap fénypontja tud lenni testünk, lelkünk számára.

Ám sokszor a fáradtság a lélek elkedvetlenedéséről szól, amikor nem látjuk, munkánk értelmét, amikor rutinná és nyűggé válnak a folyamatok, amiket végzünk, amikor monotónia tölti be a napot, akkor meg kell kérdezzük magunkat, mit miért csinálunk?? Mennyi időt töltünk, nem szeretem feladatokkal, és mennyit szánunk a saját érdeklődési körünknek megfelelő dolgokkal! Az egyensúly néha óhatatlanul felborulhat, ilyen az élet! De nem lehet bűntelenül háttérbe szorítani egyéni szükségleteinket, mert akkor a test mellett, a lelkünk is kiürül, megszürkülnek a nappalok, és bizony az életerő lecsökken.

Ilyen esetben sürgősen fel kell tenni a kérdést, mi az, amire nekem szükségem van? Mi ad valódi örömet, mi szolgálja az én feltöltődésemet? Alkotás? Kimozdulás? Egy új hobbi? Könyv? Zene? Tánc? Masszázs? Bármi egyéb? Mire vágyom? Miért tudnék lelkesedni? Bármi amire vágyunk, adjuk meg magunknak! Soha nem tudja senki jobban nálunk, hogy hol szorít a cipő! Mégis néha, kell a külső szemlélő, aki rávilágít, hogy hol, kezd, hogy folytasd, hogy életed már soha nem kerüljön vissza ebbe a kerékvágásba!

Ha bármely dologgal kapcsolatosan kérdésed van, további, személyre szabott információra van szüséged, átbeszélnéd, várlak, egy átvilágító, megkönnyebbülést adó beszélgetésre. Szakmai tanácsadásra.

A Varázserő webshopban egyre bővülő választékban találsz eszközöet, ásványékszereket, gyógynövényeket, Bach-virág keveréket, letölthető anyagokat, hogy a természet varázserejében töltekezz.

Legyen érték minden napod!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!