Párkapcsolat

Ijesztő mértékben züllenek le a kapcsolatok.

Az egymásra figyelés, az elköteleződés, a társkapcsolatban is egyedüllét érzés, a szexuális lazaság, a kifelé élés időszakában mit tehetünk, hogy a párkapcsolatunk egészsége, tartóssága, örömtelisége fennmaradjon? Új megközelítéssel, kell a régi bölcsességeket ötvözni, hogy képesek legyünk jó párkapcsolatban maradni, vagy egy újat jó alapokra helyezni. Ehhez szükséges egy marék önbizalom, önvizsgálat, hibátlan kommunikáció, egymásra figyelés, empátia, elfogadás, türelem, és egy csipet laza humor.

Egy kedves kis történet

A családi karma oldása

 

A feleség keresett meg, pont a születésnapja volt, és kért egy teljes személyre szabott sorselemzést.

Minden számára fontos dolgot átvilágítottunk és gyorsan kiderült, hogy bár friss házasok, vannak a partnerkapcsolatukban az intimitás területén döccenők. Így gyorsan a családi minták gyógyítására
tettük a hangsúlyt. Az asszony felszabadultsága, miatt a férj is bizalommal kért időpontot magának, hiszen ilyen kivirultnak még nem látta.

Ettől fogva a párral külön-külön párhuzamosan néhány alkalommal dolgoztunk. Ami nagyon gyors látványos fordulatot hozott kettejük kapcsolatában.

Közeledésük alapja a sok kis felismerés volt, amit egy-egy beszélgetés alatt és után megéltek. A különböző igényeiket, elkezdték kimondani, kibontani egymás vágyait is figyelembe véve. A hab a tortán, a szülők felé nyitottság, a haragok elengedése, az elfogadás volt.

Így már nem két együtt élő magányos frusztrált ember, hanem párkapcsolatban megerősödött vidám pár, mély őszinte beszélgetéseik követték sorra egymást.

A transzgenerációs oldás a legnagyobb pozitív erő, ami minden családi kapcsolatot javít.

Ui: most kaptam a hírt tőle, végre kisbabát várnak:) 

A párkapcsolati terápia neked való

Ha hasonlókat figyeltél meg magadon:

Ha ilyen gondolatok járnak a fejedben:

Ha elfogadjuk, hogy egy kapcsolat kettőn áll, akkor már az egyik fél pozitív változása is eredményt hozhat. Amikor viszont, mindketten egy segítő pártatlan szemén keresztül megértik a résztvevők, hogy hol beszélnek el egymás mellett, az önmagában rengeteg feszültségforrást megszüntet. Akkor amikor több szempont szerit is átnézzük a felekkel a kapcsolati gubancokat, sokszor a helyszínen már egy teljesen felszabadult, rácsodálkozó pár hagyja el a szobát. Mindig megbeszéljük, ki hol, mit tehet a jó kapcsolatért, és ezzel az új szemlélettel már könnyű közös nevezőre jutni. 

Bár meg kellett tanulnom, hogy bizonyos esetekben a hibáink sokkal erősebb felismerésekhez vezethetnek, és nagy tapasztalati bölcsességet hoznak. Mégis azt remélem, hogy jobb a nagy bajokat megelőzni, mint már a katasztrófa után bölcselkedni.

Szakértő úgy lettem, hogy magam szerettem volna gyógyítani. Amit megtanultam, azonnal igyekeztem mások javára is fordítani. Én is sokszor eltévesztettem az irányt, de visszataláltam az utamra.

Elkötelezetten kutatom és tanulom folyamatosan a technikákat, amik hasznos segítséget jelentenek a lelki érzelmi gyógyulás útján. A női út fontos állomásait megéletem, és méltósággal folytatom.

Nem egy szempontrendszer alapján világítom át a helyzetet, hanem, amire neked szükséges, annyi reflektort kapcsolunk be. Komplex elemzés, komplex tanácsadás. Körítés és sallangok nélkül, egyszerűen, közérthetően!

Megbocsájtás

„Megbocsátani valakinek nem jelenti azt, hogy egyetértünk azzal amit tett!
Az sem, hogy eltűröd a  bántást. A megbocsátás azt jelenti, hogy megbékélünk azzal, ami történt. Azt jelenti, hogy elismered a sérelmeidet, engedélyt adsz magadnak, hogy érezd, és megérted, hogy a fájdalom már nem szolgál téged. A megbocsátás ajándék magadnak. Megszabadít a múlttól, és lehetővé teszi, hogy a jelenben élj. Amikor megbocsátasz magadnak és megbocsátasz másoknak, akkor válsz igazán szabaddá. 
A megbocsátás annyi, mint szabadon engedni egy foglyot, és felfedezni, hogy a rab te voltál.”
 
Padre Pio