Méregtelenítés testi - lelki szinten

Nagymosás a testben és lélekben

Mindannyian eljutunk egy pontra az életünkben amikor testi-lelki szinten megtelünk fizikai és lelki mérgekkel. Természetesen az lenne az ideális ha az egészség-tudatos élet magától értetődő lenne, és sosem érne stressz bennünket. De sajnos a világunk, nem a stresszmentes életre van berendezkedve, így nekünk kell alkalmazkodnunk vagyis irányt változtatnunk.

Törekednünk kell egy ideális kapcsolati forma kialakítására a környezetünkkel és egy testünk-lelkünk számára is egészséges életmódra! Ha ez még nem következett el az életünkbe, akkor ezúton adnék neked egy kezdő lökést az indulásodhoz:
Az-az, hogyan tekintsük át életünket, hogy jobb és egészségesebb módon élhessük a napjainkat! Van aki a testével foglalkozik többet, van aki a lelki dolgokra figyel. Az ideális ha a két szint megfelelő egyensúlyban van. Ennek a folyamatnak a leírását szeretném megosztani – a teljeség igénye nélkül – mire érdemes fókuszálni, illetve fókuszáltam én amikor engem is elért ez a pillanat.

A fogyó hold időszaka remek a tisztítókúrák számára, de bármikor elkezdhető a folyamat. Ha nem kezdtük el beépíteni az egészséges életmódot a mindennapjainkba, akkor a test tisztításának szükségletét legtöbbször egy betegség formájában közli velünk a testünk. Jobb akkor belekezdeni az életmód váltásba ha még nincs rá ok, de ha a probléma már bekopogtatott az ajtón, minden esetben a probléma gyökerét kell megkeresni. Valójában majdnem mindegy, hogy neurózis, pánik vagy egy egyszerű betegség formájában érkezett az üzenet. Minden esetben felfedezhető egy előzmény, vagyis egy ok ami kiváltja a tüneteinket. Ezek az előzmények lehetnek kapcsolati válságok, személyes érzelmi megrekedés vagy életmód esetleg táplálkozási anomáliák.

Az első lépés, felmérni melyik pillére dőlt meg az egészségünknek. Nehezebb amikor valaki éppen több életterületen is válságos helyzetbe került, ilyenkor nagyobb a mélység és több energiára van szükség a gyógyuláshoz is. A legnagyobb hiba, ha csak a tünetektől szeretnénk megszabadulni, ekkor nem tekintjük önmagunkat egy intelligens összetett rendszerként. Nem hatékony módszer egy-egy szervet önállóan, a test többi részétől különállóan kezelni. A testünket nem külön részekként kell vizsgálni, hanem lássunk ennél messzebre, vagyis tekintsük át az érzelmeinket, a gondolatainkat és az élethelyzeteinket is. Mindezek mellett, kell, hogy lássuk magunkat az emberi kapcsolataink vonatkozásában, és a környezetünkel való kapcsolódásainban is. Sok kérdést kapok: Segíts! Hogyan mulaszthatom el? Ez nem segíti a gyógyulást és az egészség helyreállítását!

A jó kérdés: Min kell változtatnom, hogy ismét teljes életet élhessek?

Amit hónapok, vagy akár évek „kényelmes struccpolitikájával „ teremtettünk, az bizony egy idő után jelt ad magárol. Egy határozott erőre van szükség, hogy kikerüljünk egy negatív folyamatból. A sok gyógynövény, vitamin és táplálék kiegészítő természetesen segít, hogy tested jobb állapotba kerüljön, de mielőtt ezek bevitelén gondolkodnál előbb gondold végig: Egy piszkos edénybe akarsz-e vasárnapi ebédet tölteni!?

Mindenek előtt egy testi-lelki nagymosásra lesz szükséged!
A test méregtelenítésének egy tudatos folyamatnak kell lennie. Szüntessük meg a mérgek bevitelét! Talán nem is gondoljuk végig, mennyi méreg vesz bennünket körül, mennyit eszünk meg, mennyit kenünk a bőrünkre, mennyit hagyunk a fülünkön, szemünkön keresztül beérkezni! A felgyülemlő méregraktárak feltérképezése és kiürítése az első igazán fontos lépés! Vagyis törekednünk kell arra, hogy – fokozatosan – elhagyjuk az olyan méreganyagok bevitelét, amelyek rossz hatással vannak az egészségünk és jóllétünk kialakulásának folyamatára. Mindeközben pedig kezdj el egy méregtelenítési folyamatot illetve kúrát, érzelmei szinten pedig kezd el az örömöd irányába fordítani a fókuszt.

A részletesebb méregtelenítési módszerekről több hasznos információt találsz a weboldalamon. Ha részt akarsz venni egy személyes átvilágításon, vagy szeretnél egy segítő csoportban dolgozni, akkor vedd fel velem a kapcsolatot. Állok rendelkezésedre!

Legyen szép és egészséges a napod!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!