Mentőöv depresszió ellen! Házipatika és öngyógyítás

Búskomor hangulat feloldása természetes módszerekkel. Vess véget, a szorongásnak! Élj az élet napos oldalán!

Sokan átéltük már lelkünk sötét időszakait, ki a szülés után, ki egyéb élethelyzet változás, ki az a napfényes időszakok megszűntével, ki valamilyen erős trauma következtében. Az itt felsorolt okokon túl is rengeteg lehetséges ok rejtőzik. Legjobb, ha ezeket gyógyító beszélgetéseink alkalmával felszínre hozhatjuk, amíg ideérsz, addig is legyen a tarsolyodban egy pár eszköz! Most azt igyekszem összegyűjteni, mik a mentő megoldások amikor ezek a tünetek megérkeznek életünkbe. És gyors segítségre van szükség. A gyógynövények tárháza áll rendelkezésünkre, hogy a búskomor hangulatunkon változtassunk. Néhány könnyen beszerezhető és igen hasznos közülük:

Illóolajok, amelyek enyhítik vagy kimondottan oldják a belső feszültséget: levendula olaj, rózsa olaj, jázmin olaj, muskotályzsálya illóolaja, narancs olaj citromfű olaj.

♨ Az Illóolajok használhatók párologtatva, de fürdővízbe csepegtetve sokkal gyorsabb, intenzívebb hatást tudunk elérni. Mivel ilyenkor nem csak belélegezzük, hanem a bőrön keresztül be is szívódik így a hatása erősebben érezhető. Minden esetben előtte bizonyosodjunk meg, nem vagyunk-e érzékenyek valamelyik olajra. ♨

Illóolajokat szájon keresztül bevenni tilos! Egyeseknél bőrirritációt is okozhatnak, ezért csak bőrpróba után használjuk fürdéshez! Az orbáncfű használata is remek segítség lehet, de azt csak 3 hetes kúraként inkább teakeverékbe ajánlom. A teafogyasztás remek módja lehet a nyugalom, napi többszöri élményének. Maga a készítés, a várakozás, hogy lehűljön, a lehetősség egy pici befelé figyelésre, akár csevegésre, a napi rutinból való kikapcsolásra.

Akkor nézzük milyen tea alapanyagok, nyugtatnak, és oldják a feszültségeink. Legkedvencebb teám a muskotályzsálya, illatos, aromája kellemes, hatása kimagasló. Mintha kivasalnák az ember idegeit. A jázmin teával alkalmazva, békés nyugalom szállja meg lelkünket. Természetesen, a levendula, rózsa, citromfű, remek kiegészítői a teakeverékünknek, mint ahogy illóolaja, a teája is azonos hatású.

Nos igen, a nyugtalanságot enyhítettük, de mi lehet a módja, hogy derűt is csaljunk az arcunkra? A zene tudományosan igazoltan, javítja a hangulatot. Keresd meg a komolyzenei, könnyűzenei napfényes oldalt! Mi sem lehet jobb egy szép zenére egy kis spontán tánc!

Ilyenkor jönnek a Bach-virág esszenciák…kedvenc eszközeim a gyógyításban, személyre szabottan állítom össze a virágkeveréket annak függvényében az adott problémára mi az optimális összetétel. A vadrepce általában minden ilyen esetben belekerül a keverékbe, mert visszahozza a fényt a hangulatunkba. Valamint a vadrózsa, ami az életöröm gyönyörű virága. De a jelenlegi szorongással, stresszel teli életmód miatt, az elsősegély cseppkeverék használata jelentősen megnövekedett. Ajánlom, érdemes, hogy legyen a házi patikánkban.

Semmi nem pótolja a belső önismereti feltárást, mivel a kiváltó okok tisztázása a gyógyulás előfeltétele.

Amint a gyógyírek hatnak, könnyebben megyünk sétálni, hallgassunk számunkra kellemes zenét. Aludjunk egy nagyot és keressük a kapcsolatot a természettel. Menjünk amikor csak lehet a napfényre, kezdjünk bele alkotásba, ami tovább javítja a közérzetünket. Nagyon fontos, hogy táplálkozásunkat is a tiszta, természetes élelmek felé mozdítsuk el, kerüljük az édes cukrozott termékeket! Kerüljük a sok tv, internet által ránk ömlesztett negatív híreket, filmeket! Keressük barátainkkal a kapcsolatot, találjunk egy értő szakembert akinek kiönthetjük lelkünket. Kerüljük azokat, akik panaszkodnak, megfélemlítenek, zsarolnak!

Megtalálhatjuk bármilyen tevékenységben az örömöt. A mozgás bármilyen formája segítség lehet, pláne ha kinn a természetben tesszük. Minden kezdet nehéz, ha a szobában ücsörgünk, akkor legalább a kapuig menjünk ki! Ha odáig eljutottunk, lélegezzünk a friss levegőn ! Ha nem tudunk kimenni, a lakásban keressünk valami mozgásra okot adó tevékenységet.

Étkezésünk sokszor helytelen összetételű, válasszunk könnyű, rostban, vitaminokban dús könnyű táplálékot! Legyen naponta egy elkülönített idő, amit csak a magunk örömének, én időnknek szánunk. Attól függően mi a számunkra legfontosabb szeretet kifejeződés, szeretetnyelv, igyekezzünk magunkat olyan helyzetbe hozni, hogy naponta legyen ilyen jellegű örömforrásunk. Sokszor csak egy pici lökés elég az elején és ismét rátalálunk az utunkra.

Minden egyes lépés a fény felé javítja életünket! Bármi amit magunkért teszünk, javítja az önbecsülésünk, ezen keresztül javul a hangulatunk. Dicsérjük meg magunkat. A pozitív én kommunikáció fontos eszköze a hangulat javításának.

Kívánom, hogy soha ne legyen szüksége senkinek rájuk, ha mégis, akkor viszont tudjuk, hogy fűben, fában, virágban a segítség. Varázserő webshopunkban egyre több hasznos értékes dolgohoz juthatsz. Jó egészséget, kívánok!

Fanó Magdolna

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!