Mit tudunk erről a mai napig is méltán keresett kőről?

 Tudtad, hogy a jáde évszázadok óta különleges helyet foglal el az emberek szívében és elméjében szerte a világon? Az ősi kínai dinasztiáktól a kortárs ékszerkollekciókig, ezt a keresett követ szépségéért és szimbolikájáért becsben tartották.

De mit is tudunk valójában a jádéról? Úgy tartották, a jáde az egészségünk őre. Energiát szépséget, erőt biztosít minden nap amikor ékszerként, vagy gyógyító kőként alkalmazzuk.

A kínai kultúrában úgy vélték, hogy a jáde a szépséget, a jólétet, a bátorságot és a bölcsességet jelképezi. Az ősi kínai császárokat jáde darabokkal temették el, amelyek életük és haláluk során hatalmukat szimbolizálták. Kulturális jelentősége mellett a jádét tartóssága miatt is nagyra becsülték – bonyolult szobrokat lehetett belőle faragni, vagy gyönyörű ékszereket lehetett belőle csiszolni, amelyek évszázadokig kitartottak.

A világ más részein a jáde szintén nagyon keresett volt az olyan ősi civilizációkban, mint a maják, aztékok és inkák. A maják a jádét vallási szertartásokhoz használták, míg az aztékok lenyűgöző szobrokat készítettek a zöld nefrit jáde csiszolt darabjaiból (ez a legelterjedtebb jádefajta). Eközben az inkák a zöldesszürke „jadelit” (más néven szerpentin) kemény darabjaiból készítettek fegyvereket.

A jáde ma is széles körben nagyra értékelt – különösen Ázsiában, ahol évezredek óta használják a szerencse és a társadalmi státusz jeleként. Az egyik legkeresettebb kő a piacon, mivel többféle színben is megtalálható, többek között fehér (nefrit), sárga (citrin), rózsaszín (rodonit), kék (türkiz), levendula (ametiszt) és zöld (szerpentin) színben. Emellett meglehetősen tartós is.

Akár befektetési értékű darabot keresel akár egyszerűen csak egy olyan jelre van szükséged, amely arra emlékeztet, hogy az erőd önmagadban rejlik, kevés kő van, amely jelentősebb a jádénál. Elérhető számos formájával csodás színvilágával ez a magával ragadó kő biztosan emlékezetes kiegészítője lesz bármely gyűjteménynek, viselője számára erős tiszta aurát alakít ki.  

Tehát rajta; szerezd be a te kedves darabod, és éld meg a  bensőséges kapcsolatot, amit ezzel a figyelemre méltó kővel kialakítani  tudsz!