Izzadás gátló stift készítése házilag

Az izzadás egy egészséges folyamat, a test méregtelenítésének része

Minden testnek van egy egyedi illata, ami fontos jelzés a környezetünk számára. Innen tudjuk megérezni az érzelmeket, a genetikai megfelelőséget. Amennyiben elnyomjuk, elfedjük valódi üzenő rendszerünk, csodálkozunk, hogy nehezen igazodunk el a világban? „Civilizált” társadalmunk elvárása, az illatos test, sajnos nem szolgálja az egészségünket. Ha megfelelően jó minőségű élelmiszereket fogyasztunk, és tisztítjuk rendszeresen beleinket, egészségesek és kellemetlen szagoktól mentesek lehetünk. Sajnos a legtöbb boltban vásárolt izzadásgátló tartalmaz mérgező alapanyagokat. Valójában az izzadás egy nagyon egszséges méregtelenítési folyamat. Lehetőség szerint akkor használjunk csak deókat, ha feltétlenül szükséges.  Amennyiben mégis szükségünk van segítségre még e téren, akkor érdemes saját dezodort készíteni.

Alapanyagok
✓ keményítő ( összefogja az alapanyagokat )
✓ kókuszzsír ( lágy kenhető állagot biztosít )
✓ citromfű illóolaj ( nyugtat, és rendkívül kellemes friss illat )
✓ étkezési szódabikarbóna ph rendben tartásával a (szagot okozó baktériumok szaporodását gátolja)
A citromfű olaj helyett, használhatsz más illatot, pl: jázmint, rózsát, levendulát, ilang-ilang, pacsuli, stb. Ha elfogy a kész dezodor anyag, pusztán a szódabikarbónát is használhatunk csak könnyebb kenhető állagú kencét tenni a hónunk alá.

Elkészítés
A kókuszzsírt langyosítsuk fel, elég neki csak egy 40 fokra melegítés, igen gyorsan olvad. Ebbe, tesszük az alapanyagokat, és egy két csepp illóolajat ( Csak bőrteszt után ajánlatos ). Férfiak választhatnak boróka, fenyő, illatot is. Minden esetben 100%-os tiszta természetes illó olajra értem. Keverjük vagy gyúrjuk össze és a régi stiftes dobozba töltjük. Hamarosan pontos receptúrát is töltök fel.

Hírlevélre feliratkozva, első kézből értesülhetsz, egészségeddel kapcsolatos anyagokról, cikkekről. Várom jelentkezésed! Jó egészséget!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!