Izületeink egészsége és gyógyítása

Az izületi fájdalom lelki szinten kritikát, bosszúságot, szomorúságot vagy dühöt szimbolizál

Ízületeink a csontjainkat összekötő porcos, igen rugalmas kötőszöveti szervrendszer. Lehetővé teszi a mozgást, az irányváltást és létrehozza a kapcsolatot. Rugalmasságunk mozgásunk fontos működtető egysége. Amikor megmerevednek, fájdalmassá válnak, kérdezzük meg testünket mit szeretne jelezni számunkra. Általában emberi kapcsolatainkra utaló a tünet együttes. Természetesen van, csak fizikai terhelésre reagáló időszakos fájdalom. Bár ilyenkor is megkérdezném, mennyire figyeltünk magunkra, ha a végletekig terheltük a testünk? Ha tüneteket szeretnénk enyhíteni – nekem bevált természetes tinktúra keverékem van ami a vérkeringést fokozza:

✓ végy egy deci jó minőségű semleges pálinkát, vagy gyógyszertári alkoholt
✓ tégy bele rozmaring levél örleményt, gyömbér reszeléket vagy port, és vadgesztenye reszeléket
✓ Hagyd állni


Én hónapokig érlelem a tinktúráimat, van, ami egy évig is ázik. Borogatásként használd. Van, amikor krémhez vegyítem ( Ha kicsapódik, ilyenkor aloé húsával dúsítom ami ugyancsak remek hatású, és a bőr alatti sejtek hidratálását is segíti ) Az izületek közti porc folyadék visszapótlására és a gyulladás enyhítésére is szükség van. Viszonyt a lehetséges lelki okokkal, minden kezeléskor foglalkozom.

Hol jelenik meg a tünet, mely testrészen, melyik oldalon?

Az ízületeket érintő baj: magammal vagy másokkal, esetleg egy élethelyzettel szembeni rugalmatlanságra utalhat. Nézzük meg melyik területen, mit üzen a testünk, hol kell rugalmasságot, elfogadást, gyakorolnunk, mit kell felvállalnom, vagy mit kell elengednem? Bűntudatom, van? Lehetséges, hogy meg szeretném büntetni magam az ellenállásomért? Túlzott kritikával tekintek a világra? Bosszús dühös, szomorú vagyok?

Jó egészséget, valódi önismereti tisztánlátást kívánok! Bármilyen kérdésed van, szeretettel látlak akár egyénileg, akár önismereti csoportunkban. Nagy megtiszteltetés ha tovább ajánlod ezt a cikket!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!