Gyógynövények betegségekre: házi praktikák gyógynövények használatához!

Gyógynövények gyakorlati alkalmazása – Mit miért használjunk, ha a betegség mégis ránk talált

Gyakorlati házi Gyógynövény felhasználás!

Naponta szaladok bele abba a kérdésbe, hogy ezt szedem… jó lesz?

Néhány fontos közismert gyógynövény alkalmazásának az elvét akkor közre adnám.

Gyógynövények alkalmazása betegségekre

Gyógyteák hatásai - mire jó?

Tüdőfű tea: Értékes, jelenlegi covid betegségek idején jó hatású, akár megelőzésre is. Időszakosan heti egy nap beilleszteni.

Tüdő meridián tea: Asztmások, légúti betegségekre hajlamos embereknek, ajánlom covid fertőzések esetén, sokat segít a szervezetnek.

Hársfa tea: Kimondottan izzasztó tea, a meghűléses panaszokkor a kezdeti stádiumban ideális, csak rövid ideig igyuk! Azért, hogy a testből a salak-, és méreganyagokat kisegítse.

Kamilla tea: Annak ellenére, hogy nagyanyáink kedvelt háziszere volt, a kamillát illóolaj tartalma miatt én meghűléskor szinte soha nem használom, nehogy allergizáljon. Elsődlegesen fertőtlenít, és nyugtat.

Borsmenta tea: Kellemes hűtő tea, tehát nyári melegben remek hidegen fogyasztva. A gyomor nyugalmát, emésztését is elősegíti, ha idegesség, stressz oldásra alkalmazzuk, enyhe, de jó hatású.

Kakukkfű tea: Természetes antibiotikus hatású gyulladáscsökkentő, nyákoldó.

Levendula virág tea: Immunrendszerünk egyik legjobb segítője, baktériumok, vírusok elleni bevetése okos döntés.

Csipkebogyó termés tea: Csak 40°C-on (24 órás áztatás után) éri el a legjobb eredményt. Vitamindús, antioxidáns, C-vitamin bomba.

Echinácia: Tinktúra, csepp, tea, immunerősítésben, torok fertőtlenítésben hasznos társ.

Gyógyteák elkészítése, alkalmazása : Forrázni, és 15 percig lefedve állni hagyjuk. Utána lehetőleg cukor nélkül fogyasszuk.

Illóolajok gyógyító hatása

Borsmenta illóolaj: Csak a 100% tisztaságú olajokról beszélek! Az orr nyálkahártyájának tisztításakor ideális, nyákoldó, azaz taknyos időszakban használjuk!

Kakukkfű illóolaj: Hurutos, taknyos állapotok kiváló ellenfele. Nálam mindig van idehaza, a házi kertben is termeszthető.

Illóolajok használata: Kis vizes tálkába 2-3 cseppet tegyünk, és abból fokozatosan elpárolog.

Egyéb gyógynövényes és természetes gyógymódok

Propolisz tinktúra: A legfőbb segítség a mostani helyzetben. Érdemes minden háztartásban tartani, mert amikor komolyabb, erősebb fertőzés, megfázás jelei megjelennek, azonnal napi 2×10 csepp rendbe hozza az immunrendszert!

Izlandi zuzmó kapszula: Hörgők letapadt nyákjának a felszakításában, oldásában kiemelkedő.

Sós vizes inhalálás: Arcüreg problémáknál a letapadt váladék felszabadítására alkalmas. Elhúzódó esetben a sós orröblítés is jó módszer (tiszta, erre alkalmas gyógyszertári sót használjunk).

Sós víz párologtatás. Akár lábosnyi tömény sóoldatot helyezünk a fűtőtest közelébe, akár párologtató edény van, abba tehetjük. Asztmatikus és száraz, kruppos köhögés ellen remek. Ionizálja a levegőt, tisztítja az orr- és melléküregeket, de a légzőrendszert is.

Gyömbér: Napi reggeli egy szelet elrágcsálásával a gyomor tüzét felerősíti, így segíti az emésztést, akadályozza a gyulladási folyamatokat, általános erősítő szer. Porítva a főzelékekhez, párolt zöldségekhez szoktam használni. Teaként is lefőzöm, illetve kompótokba, lekvárokba is teszek ízlés szerint.

MézSzigorúan csak kihűlt teába tegyünk mézet, mivel 40°C felett olyan erjedést okoz a belekben, ami súlyos betegségek forrása lehet!

A megfázás, influenza, covid elleni védekezésben a hagymafélék, a vitamindús természetes gyümölcsök, az eredeti receptúra alapján készült savanyú káposzta is nagyon hasznos táplálék, és gyógy-növény. Mozogjunk rendszeresen a szabad levegőn. És töltekezzünk örömmel, vidámsággal!

A gyümölcsöket lehetőleg étkezések előtt legalább negyedórával, üres gyomorral fogyasszuk!

Amikor a betegség megjelenik, igyekezzünk hús és tejtermék mentesen táplálkozni, hogy a nyákosodási folyamatot legalább csökkenteni tudjuk!

És sok tiszta vizet, teát, citromos vizet fogyasszunk!

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!