Gyógynövények természetes öngyógyító módszerek légúti megbetegedésekkor

Sok beszélgetés alatt diktálok, ki mire mit szedjen, mit hogyan használjon. Ide összeszedtem néhány biztos tippet.

Gyógynövények a háztartásban – öngyógyító módszerek

Légúti fertőzés, meghűlés.

Amikor itt a hűvös idő, testünk kevesebb vitaminhoz és fényhez jut, immunrendszerünk legyengülhet. Lelki életünkben beállt változások, nehéz időszakok legyengíthetik az immunrendszert. Hasznos házipatikát kialakítani, legyen bármikor mihez nyúlnunk.

A legegyszerűbb és leggyorsabb gyógymódok:

Imunnerősítés: Echinácia tea, tinktúra. Propolisz tinktúra. Fokhagyma kúra, torma.

Bél terhelésének azonnali csökkentése: A beleinkben van az immunrendszer 80 %-a , a bél tisztítása ilyenkor azonnali javulást eredményez. Ilyenkor amúgy is kevesebb az étvágy, ez remek, mert az energia nem az emésztésre megy.

Fontos jelzőrendszere és gyógyítója a testnek a láz! Mostanában megijednek az emberek a láztól, és azonnal le akarják csillapítani. Hiba, a láz a testünk öngyógyító megoldása, a kórokozókat igyekszik elpusztítani a szervezet. Ha azonnal lenyomjuk a hőmérsékletet, akkor hogyan pusztul el a baci? Inkább izzasszuk magunkat, a mamáék régen dupla dunyhát tettek ránk, hogy igenis, izzadjuk ki a betegséget! Csak az extrém hőfokot priznicelték, hűtőfürdőztek. 4 gyerekemet én is e szellemben neveltem fel, lázmérő nélkül. Borogatással, prizniccel segítettem a láz csökkentését, de csak ha indokolt volt.

Étrendből azonnal elhagyni, javaslom:

Tiltólistán: tejtermékek! Tésztafélék és tojás, hús.

Vitamin pótlás: nyers vitaminok: gyümölcsök, nyers zöldségek.

Gyógynövények : Tüdőfű tea. Boróka tinktúra. Fenyőhajtást szoktam gyűjteni tavasszal, mézben tárolva ilyenkor csodát tesz.

Nyákoldók: kakukkfű, (bodza izzasztó is, ezért csak lázmentes állapotban javasolt) Letapadt váladék esetén bekentük a mellkast disznózsírral. Modernebb változata a mentolos bedörzsölők, dabur balzsam is nagyon nagy segítség.

Ha a nátha az arcüregben ült meg, akkor, az inhalálás a megoldás. Felmelegítünk vizet egy fazékban, kb. 60 fokosra, és a gőz lassú belélegzésével tisztítjuk ki a járatokat. IIyenkor menta illóolaj kerülhet a vízbe, só, bodza, kamilla, kakukkfű és hagyma is, ízlés szerint.

A gyógyító módszerek sokasága közül még a hagyma tea, és a forralt bor, ami természetes, és remek segítség a meghűléses időszakban.

Tüzet élénkítők: Torma, gyömbér, erős paprika, hagyma, fokhagyma.

Fertőtlenítő: kakukkfű illóolaj, szegfűszeg, levendula illóolaj.

Orvosi zsálya: Vértisztító. Nyersen, vagy teában egyaránt kiváló segítőnk.

CBD olaj,  általános immunerősítő. Segíti a test gyógyulási folyamatait, a sejtek méregtelenítését.

Vesére, epére, este! Retek nyersen, alaposan elrágva fogyasztjuk.

Savanyú káposzta minden napra!

Bármilyen kérdésed van, vagy személyre szabott keverékre van igényed, keress bátran!

Jó egészséget kívánok!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!