Félelem, pánik, neurózis, depresszió

Hogyan segít a Bach-virág terápia és a metamorf masszázs a stresszen, pánikon? 

Depresszió, neurózis, pánikroham
Talán mindannyiunk életében elkövetkezik egy olyan időszak, amikor céljai, álmai megvalósítása, akadályba ütközik. Egy helyben topog.  Vagy és a kapcsolataiban olyan konfliktus jelentkezik, amit nem képes kezelni…

Hogy ez egy folyamatosan fennálló stressz forrás, az biztos. Ami nem csak az idegrendszert, de ez által az immunrendszert, és a test egészét súlytja. Ebből következik, a szorongások „mellékhatása” a beteg test. 

Lehet, hogy épp  pl. nincsenek meg a feltételek, nem érkezett még el az idő / egy érési folyamatban vagyunk/ de lehetnek családi okai: végre kell hajtanunk egyéb vállalt kötelezettségeket vagy valakihez vagy valamihez kötöttük a megvalósítás feltételeit. Ilyenkor türelmesen kell várnunk, vagy cselekvési tervet készítni. Ám a gondok ott kezdődnek, amikor saját félelmeink béklyóznak meg bennünket. Ezek az okok ha hosszan tartóztatnak fel életfeladatunk megvalósításában, bizony belső feszültségben tartanak bennünket.

Nem akarunk vagy tudunk a feszültséggel szembe nézni, igyekszünk elfolytani, hogy ne piszkáljon, ne frusztráljon, ne feszítsen. Lehetséges, hogy olyan mélyen elrejtve vannak az álmok, célok, hogy elő se merjük venni. El sem hisszük, hogy lehetséges vagy képesek, érdemesek vagyunk rá! Valójában mindegy is miért vannak elnyomva, ezeket a vágyakat minél mélyebbre igyekszünk gyömöszölni, egyre inkább és erősebben törnek tudatunk felszínére! Ha hosszú ideje halogatunk, nyomjuk el az életenergiát mely sodorna az életünk folyamában, egyre több energiát emésztünk fel. Kimerülünk. Kapcsolataink zátonyra futnak. Szellemünk üzenni próbál, élethelyzetekkel, konfliktusokkal, jelzi, nem jó irányba haladunk.  Amennyiben erre sem reagálunk csak tüzet igyekszünk oltani de a tényt, hogy mi vagyunk a gyújtogató nem ismerjük fel, a tünetek erősödnek és áttevődnek a testi szintekre is. Innentől már kényszerít a test, hogy figyeljünk oda. Levertség, fáradtság, alvásproblémák, depresszív állapotok, étkezési anomáliák jelentkeznek. Nincs semmihez energiánk, borús képet látunk bármire tekintünk. És egyszer csak megérkezik a pánikroham!

Az erős testi tünetekre már muszály figyelni, megfullaszt, rettegéssel tölt el a jövőtlen kép, a tehetetlenség gúzsba köt, hevesen ver a szív, és alig kapunk levegőt! Segítségért kiáltanánk de ahhoz is gyengének érezzük magunkat. Van természetes megoldás! A Bach-virág esszenciák megfelelő személyre szabott keveréke azonnali enyhülést hoz. Már sok hozzám fordulónál tettük le nyugtatókat, hangulatjavítókat, az első beszélgetés után.

Bármilyen mentőövért hálásak lennénk de ki tud ebben segíteni? Ilyenkor kell a dolgok gyökeréig leásni. Magunkban önvizsgálatot tartani, hol kezdődött, mitől félünk?Pánikroham = félelemroham. Nem bíztak bennünk? Ezért mi sem bízunk magunkban, túl féltettek és nem adtak teret az egészséges önbizalom kialakulásának, vagy elnyomták az ébredező kisgyermek lelkében a kezdeményező készséget…Hiába szedünk be marék szám gyógyszereket, időszakosan enyhíthetik a TÜNETET, DE AZ OK FENNMARAD! ÍGY GYÓGYSZER FÜGGŐSÉGGEL tetézzük az amúgy is nehéz helyzetet! Eddigi tapasztalataim alapján, bizony itt valódi segítő módszerekre van szükség! A másik ilyen hatékony  segítség a Metamorf masszázs. A baj oka sokszor a tudatalattiban rejtőzködik, Legtöbbször nem is tudunk róla mi váltja ki a tüneteinket.  Az ok sok féle lehet….A feladat ez ok feltárása, ennek az érzelmi lenyomatnak a feloldása. Ezt mind a segítői munkával, mint önismereti módszerekkel, életmódváltással, táplálkozás váltással és gyógynövények felhasználásával kezeljük. Sikeresen! Nincs két egyforma eset, de a gyógyulást csak a teljes fény magunkra irányításával érhetjük el!

Minden nap melyet, értelmetlenül, félelemben, árnyékban élünk veszteség, magunk, családunk, környezetünk és a világ számára!

Az élet élni akar ! A mi életenergiánk is kitörni igyekszik, de szerencsére minél jobban igyekszünk elfolytani, ő ugyan azzal az erővel tör a felszínre! Észre kell vennünk, saját magunkkal birkózunk! Így a győzelem lehetőssége is a kezünkben van! Éberséggel, kis segítséggel hamar visszanyered az egyensúlyod! Rálátsz a gócra és képes vagy egy saját, Neked megfelelő célt felállítani, ami mindig is a tiéd volt!

Gyere, váltsd valóra azt a csodás emberi Lényt, aki lenni akartál!

Fanó Magdolna

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!