Erős nők gyengülő férfiak?

A férfiak és nők ellentéte most teljesen eltolódik egy torz formában, vagy lehetséges a gyógyulás? 

Férfiak ezsközök nélkül?

Élünk, dolgozunk, feladatainkat végezzük, de este mindketten ugyan abba az otthonba szeretnénk haza érkezni, és ugyan ott, egymás által szeretnénk feltöltődni.

Rumi idézete:

Partnerek vagyunk a teremtés kezdete óta,  a Férfi és Nők, mindketten ugyan azt várjuk el egymástól, tiszteletet, figyelmet, törődést, elfogadást, szerelmet…

Túl sok? kérdezheted…Igen ez a minden ennél kevesebb az semmi…ha nincs tisztelet? Akkor mit látunk a másikban? Miért vagyunk együtt? –Akkor az összes többi dolog is hiányozni fog…

És igen a tisztelet kiveszni látszik a családokban, a kapcsolatokban a társadalomban,

hiányzó példaképek….a régi ember tudta mi a szerepe feleadata, a mai kor ideákat gyárt a mozivásznunkra, de ezeknek ugye lehetetlen megfelelni…

A programozás remekül sikerül, a nő egyedül találta magát…mindent meg csinálhat….dehogy is….ez téves…meg kell csináljon, dolgozzon, gyereket ellásson, házimunkát végezzen….és igen lázad, harcol…őrjöng, nem ezt akarta!

Ezt csak megetették veled…Hogy ő szabad s te szolg vagy! A macska nem azét szabad, hogy kutya lehessen, ő mindig macska marad….Neked, nekem, Nőként kell és lehet csak élni! 

A nő, aki lázad, ki ellen tud harcolni, hogy vissza tudja nyerni az egyensúlyát? Az ideológiák gyártói csendes szobában egy végzetes kísérletet terveznek ellenünk!

A társadalom ellen forduljon?? Az megfoghatatlan, tehát a balsorsáért a férfit teszi felelőssé, őt látja maga mellett, mint az élet császárát…hát megpróbál odahaza erőt nyerni, otthon megváltoztatni az eleve elrendelt sorsát….

Igy felveszi a sisakot a kardot, a harci mezt, és üsd, vágd, nem apád…

Belép az általad választott férfi, fáradt, és arra számít, hogy boldog mosollyal az arcán repülsz felé…e helyett, te aki egész nap gyilkoltad magad…és most kiárasztod az érkezőre a haragod….

Mit érez egy férfi, aki nem lát már épp családi mintát? Aki nem tudja minek feleljen meg? Aki belül érzi nőjének haragját, és meghűl benne minden érzés, magára veszi a támadó haragját…Hogy szeressen jól? Ő is elfáradt, ő sem találja a helyét…az otthon melegére áhítozva érkezik meg minden nap…e helyett frusztrált nő várja kivont csatabárddal a kezében, és az első hibánál, lesúlyt.

Mit tehetne, vagy megkeményíti magát, vagy elveszti minden erejét, és behódolni igyekszik…ezzel ugyan úgy vesztessé válik mindkét fél!

Mindezt a gyermekek, is végig nézik, végig élik, mint ahogy szüleik is már ezt látták az előző nemzedéktől.  A példa rossz, és a példa átíródik beléjük! Hiába fogadják, meg, hogy ők máshogy csinálják majd! A program kész, a program működtett, mint egy reobot, ismétled a generációs sorban felgyülemlett indulatok és megoldások tanult mintáját!

Nehezen tud az ember elvonatkoztatni a pillanattól, amikor épp támad az ellenség. Az ősi reflex a férfiban bekapcsol, ehhez ért, a harc az ő területe, ott győznie kell, vagy jön a halál, így felveszi a harcot, belül szomorúan emlékezve, hogy valaha ez a támadó mosollyal fogadta, valaha elpirult, ha megérintette, és gyengéd kacér nevetéséért elment volna a világ összes sárkányával megvívott volna. És most a legkedvesebből válik sárkánny…aki vagy megeszi őt, vagy a férfi megvédi magát, és elpusztítja az életéből a sárkánynőt! Megölte? Vagy elmenekült? Az eredmény a fontos, a nyugalom visszaszerzése számára! ÉS a veszteség mindenkinek az lesz!

Hol van ilyenkor az a boldogító igen? Amit minden nap ki kell mondanunk egymásnak, a bizalom ettől épül, ez teremti meg a párkapcsolat magasabb szintjeit.

Amit ígértünk egymásnak…hogy életünk végéig kitartunk egymás mellett…hát ezt jó benéztük…de

mondhatod, hogy legalább, ha nem működik elválhattok!….Igen nem működik, mert egyik fél sem egész, és senki sincs a szerepében. így aztán a vagdalkozások több sebet ejtenek.  Igen jöhet a válás a szingli lét…

Micsoda baromság…szingli 2- 3 gyerekes szülők???

Megőrült a világ….sokkal nehezebb lesz új partnerrel, mások gyerekeivel, mások volt partnereivel jobb kapcsolatot kialakítani ….

Mit látnak a gyerekek ebből??? Rossz követhetetlen mintát!!!

Igazán tudni akarod, hányingert! A szülők egymás öldöklése egy útra tereli őket, hogy ők ebből nem kérnek! Mindenki befelé menekül, elmagányosodik! Nem a tv, a okos telefon kell nekik, hanem egy szerető család! Beszélgetések, játékok, együtt töltött idő, figyelem! Mindenek előtt JÓ Értéket adó PÉLDA!

Nézd meg, ha a fiataloknak nem példa a család, a szerelem, hová tudnak eltévelyedni…tárgyak birtoklásába menekülnek a gépek, eszközök biztos védelme mögé onnan kukucskálnak ki reménykedve, hogy a rémálmuk véget ér.

A mi vélt „jogos” kűzdelmünk, csatánk az ő halálos ítéletük!

Az igazság ott kezdődik, ha itt elbuktál, nem megoldottad, csak elmenekültél egy életbevágó feladat elől, miből gondolod, hogy ettől jobb lesz? 

Aki már több sebből vérzik, hogy fog nyitott és őszinte felhőtlen kapcsolatot kialakítani????

Biztos tudod a helyes válassz….sehogy…

A sebek, kínoznak, égnek, gyötörnek, a beteljesítetlen kapcsolat lenyomata ott lüktet benned. A kudarc, a fenyegetés emléke veled megérkezik az új kapcsolatba is. Hiába várod a felmentő paripán érkező lovagot, vagy  a mentőcsónakot, ha már nem bízol senkiben…nem hiszed, hogy bárki is törődik veled, hiszen annyiszor pórul jártál. Annyiszor kinyitni próbáltad a szíved….

Nem a te hibád! Hiszen az alapok rosszul lettek meghatározva, így nem is csoda, hogy nem sikerül! És mégis csakis a te problémád, neked fáj, majd minden nap a társtalanság!!

Neked kell megtalálni az utat önmagad gyógyulása felé, hogy társad is megérezze letetted a kardot, ez nem fegyverszünet, hanem végleges békejobb…

A nő a titok, a szépség, a melegség a férfi számára, a játékos kacagás az ölelés békéje…ébreszd fel női kincseid…és ezekkel nem leigázod, hanem felemeled önmagad, és társad a tűzbe is elmegy érted.

Ha végre felfedezzük a másik félben a társunk, ha felfedezzük a szívünkben a gyengéd együttérzést, akkor valódi béke költözhet az otthonodba. Mindenki megkapta a végzetes méreg dózist már kiskorában…úgy kéne egymáshoz fordulnunk, hogy bizony, nem láthatóak, de érzelmi testünk tele van élő sajgó sebekkel.

Már kiheréltünk minden férfit lassan magunk körül, leginkább a gyermekeinknek állítunk végzetes csapdát, azzal, ha a párkapcsolat szentségét egy utcai harc szintjéére silányítjuk. Ahol minden mocskos eszköz megengedhető, ahol minden aljas húzás elismerést ér. Mindkét fél a sünruhája alatt vérző szívet rejt, és már csak arra figyelnek, hogy az érzékeny lágy fájdalmas részeiket elrejtsék védjék.

A fociban ezt nevezik öngólnak!

Önmagunk sírját ássuk, amikor olcsó szexre cseréljük a szerelmet, az ideák világába menekülünk a valós felnőtt viselkedés helyett, és a férfit nevezzük bűnösnek, aki csak otthona melegére, asszonya hű mosolyára vágyik amikor este megérkezik.

Mi nők erre születtünk, a bőrünk azért sima, és puha, hogy a karunkban bárki megpihenhessen. és lelkéhez visszataláljon.

A férfi akkor nyeri vissza erejét, ha mi megtaláljuk küldetésünk a szeretet fenntartásában. És akkor igen, akkor az ő erős karja minket fog védelmezni, tudván, hogy van egy hátországa, ahol ő a király és te vagy a királynéja.

Te honnan tudsz töltekezni? Egyszerű az őserő bennünk van, ősanyáink nem voltak védtelen áldozatok, dzsungelek mélyén megszültük, tápláltuk gyermekeink. Mindezt csak elhitették velünk, de ez hazugság! Egymás ellen uszítottak! Azt hittük a belső feszültségért másokat hibáztathatunk!

A női erő hozza létre a gyermeket, ad életet, soha nem voltunk védtelenebbek, mint most, amikor koncként kidobnak a húspiacra, és elhitetik, velünk, hogy a testünk, fiatalságunk, külvilágban elért sikerink mércéje az értékünknek.

Nem ez mind hazugság! A mi mércénk a családunk! A mi mércénk a gyermekeink boldogsága! A mi mércénk a boldog párkapcsolat! Ez a helyes viszonyítási alap!

Lehetsz nagyszerű  cégvezető, csoda hobbijaid lehetnek, de nézz belülre őszintén, ha egyedül eszed a vacsorád, ha egyedül fekszel le, és nem vesz körül boldog család…mit hagysz magad után? Mi értelme van így az egésznek? Kinek lesz érték a drága órád, a luxus életed?  Űr mardos belül, és nincs az a magazin, nincs az a like, ami ezt az űrt be tudja tölteni!

Hinned kell abban, hogy a sebezhetőséged kimutatása együttérző felismerést ébreszt, melyben nincs helye a harcnak, csakis az együtt érzés megjelenése, az összetartozás, felismerése lehet a következmény.

A jó párkapcsolatot nem adják ingyen! A jó párkapcsolat elviseli az őszinteséget! A jó kapcsolatban is vannak nézetkülönbségek, de van helyes kommunikáció, ami mentes a támadástól, a hibáztatástól, és csak arra szolgál, hogy feltárjuk az érzéseinket!

Van választásod, van lehetőséged megérinteni a saját szíved! Megszólítani mire is vágyik igazán! Ő megsúgja, neked az igazat! És türelemmel kezd el követni az ő dobbanását!

 Van, aki már járt előtted az úton, és nyújtja feléd a kezét! Tedd meg önmagadért a legtöbbet, szeresd önmagad! Szeresd a társadat! Igy megteremted a boldogságodat!

Szakítsd meg ezt az életellenes folyamatot, tegyél a változásért!

 

Ha megértetted ezt az üzenetet, add tovább, és tégy magadért! Akarj egy jobb értelmesebb világban ébredni,, párod ölelő karjában!

Kérj egy személyes konzultációt, hogy visszanyerd női őserődet!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!