Csodás parlagfű tapasztalataim

Az igazság mindig ott van a gyakorlatban, elhallgattatása okát keresd nyitottan

߷ A parlagfű, Ambrózia, az „istenek eledele”. Én, a földemen ismerkedtem meg vele közelebbről, amikor gazdálkodni kezdtünk. A kitaposott fű helyébe ő az egyetlen, aki képes kinőni és ezzel gyógyítja a parlagon hagyott föld szerkezetét. Helyet teremt a következő „hasznos növényeknek”. Innen ered a magyar elnevezése is. Már ez is csodálatos haszon, tehát én nem írtom! Az ember őrülete, hogy amit nem ismer vagy fél azt kiírtja, majd később jön rá mit is veszített! De volt egy év, amikor a nyulaink még nem lettek beoltva és hirtelen jöttek a szúnyogok és a retteget Mixomatózis. Nyulászok réme a veszélyes és „gyógyíthatatlan” betegség. Azonnali megoldásra volt szükség! Akkor már sokat olvastam vitatott gyógyhatásáról, de nem használtam. Eljött hát a pillanat, hogy kipróbáljam.

Az állatok, soha nem esznek meg olyan növényt, ami nekik nem jó. A nyúl is ilyen ösztönnel, még rendelkező élőlény. Az állományom a parlagfű hatására, a „végzetes gyógyíthatatlan” mixomatózisból kivergődtek. Más gazdáktól is hallottam, hogy a beteg nyulat ha elengedték a kertben, ő megkereste magának azokat a növényeket amik meggyógyították. Azaz nem gyógyíthatatlan a betegség, csak az ember nem figyel eléggé! Ezek a növények közt lehet a parlagfű is. Már az is gyanús, hogy a „wiki” mennyire hallgat, de ezt találtam: Wikipédia: „A növény szeszkviterpén-laktonokegy részét az állatok és a rovarok távoltartása miatt állítja elő. Közülük apaulitin és az izopaulitin tumorellenes hatását igazolták. A koronopilin a fehérvérsejtek mitotikus osztódását gátolja meg. Apartenolidantimikobakteriális hatással rendelkezik. A pszilosztahiin A és Cszeszkviterpénlaktonok a sejtosztódást gátolják”

Amúgy is gyanús, amikor valamit bűnös felelősként elkezdenek irtani. Ugyanis tudomásom szerint csak a magocska csillószőreire ragadt szennyeződések okán alakul ki az érzékenység, az is csak olyanoknál, akik valamilyen lelki és fizikai méregtől szenvednek. Tehát a környezeti szennyeződést, a helytelen táplálkozást kéne megszüntetni ha valódi eredményt akarnánk elérni! Ezek után nincs rajta mit csodálkozni, hogy megkóstoltam, mivel már sokat olvastam roboráló hatásáról. Nálunk nem volt környezeti szennyeződés, így a biokertből származó példányok biztonságosan fogyaszthatóak voltak.Végtelenül keserű, ebből arra következtettem, hogy a máj és epe működését serkenthetik. Amik közismerten a méreganyagok feldolgozásért felelősek a szervezetünkben. Na már most! Ha az allergia testi oka a méreganyagok felgyülemlése, minden ami a méregtelenítést segíti, hasznos lehet. Azonost, az azonossal gyógyítani! „Kutyaharapást szőrivel!”

Ekkor, következett a következő próba. Párom kisfia, amint leérkezett a telekre, a pollenektől azonnal prüszkölni kezdett. Gondoltam nincs veszteni valónk, kipróbáltuk és láss csodát, működött egy két levél elrágcsálása után a prüszkölés elmúlt. És ha esetleg egy nap után megint előjött, Andriska magától ment ki a kertbe rágcsálni. Mindannyiunk nagy örömére. Ekkor elkezdtem gondolkodni, hogy a gyógyításban hogyan tudom felhasználni, akkor is, amikor épp nem szedhető a még nem virágos növény! Így elkezdtem leszárítani és alkoholos kivonatot készíteni belőle. Teának bizony élvezhetetlen ( néhány hőst kivéve ) és a cukrozást amúgyis ellenzem. Salátába, is kevertem, úgy is csak erős idegzetűek vagy nagyon elszántak vállalták be. Így nekem a tinktúra formátum vált be a legjobban, a leveleket felaprítom, egy befőttesüvegbe rakom, és jó minőségű házi pálinkával felöntöm. Minél tovább ázik, annál jobb! Most még nem virágzik, tehát érdemes kimenni a rétek szélére és keresni magunknak egy jó adagot, és begyűjteni! ߷

Jó egészséget kívánok!

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!