Családfa

Az életünk fájának gyökere a család!

Minden tapasztalatunk alapja, a családi kapcsolati rendszer, mely minta, vagy ellenpéda, arra, hogy hogyan szeretnénk élni az életünk. Örök kötelék, melyből kilépni nem lehet! Örömeink, fájdalmaink itt gyökereznek, gyógyulásunk útja is ide vezet. 

Hetedíziglen hordozzuk az őseink hagyatékát

Sok családi kapcsolatban látható, hogy elfeledett, ősök, meghalt családtagok, elvetélt magzatok, mekkora feladatot rónak ránk, akik jóval haláluk után érkeztünk. Néha csak egy kis kutatás után derül ki, miért van valakiben halálvágy, iszákosság, hűtlenségre való késztetés. Amikor megleljük a bánatos lelket, aki nyugalmát nem találja, akkor a csaádállítás segítségével visszatér a nyugalom a családba. 

Eltávozott szeretteink elengedése

Az elengedés nem egyenlő a felejtéssel! A gyász egy fontos, több szakaszos folyamat. Ilyenkor a valódi búcsú szükséges a holtnak, hogy békében nyugodhasson, és felkészülhessen a következő leszületésére. 

Mozaik család

100 éve csak elvétve akadt olyan helyzet, hogy a szülők nem együtt nevelték fel a gyermekeiket. Ma új kihívás a „modern családmodell” ami rengeteg érzelmi nehézséggel gyarapítja az amúgy is nehéz szülői feladatokat. 

Egy szülős család

Ez a lehető legnehezebb helyzet a gyermekek és a szülő számára, megkűzdeni minden nehézséggel, helytállni a nap 24 órájában, a hét minden napján. De a gyermekek is itt sérülnek a normális családmodell hiányát már a második, harmadik generációnál látjuk, kötődési nehézségek formájában. Ami a társadalmi kapcsolatok gyengülésében is megnyílvánul. 

Érzelmi sérülések

Miért a családban zajlanak a legnagyobb drámák? Mert a szoros függőség okozza a lenagyobb érzelmi töltetet. Amikor valaki kívül van a szívkörön, akkor annak az elfogadása, elismerése, kritikája kisebb hatással van ránk, mint azoké akik nekünk fontosak. Ebből következik, hogy az elhanyagolás, a bántalmazs bármilyen formája sokkal nagyobb jelentőségű, mint ha idegentől származik. 

Családi minták ismétlődése

Amikor valamilyen viselkedés a családon belül elutasításra kerül, az aki nem tud megbékélni, az a tudatalattijába rögzített képet elkezdi újra és újra ismételni, mindaddig, amíg fel nem ismeri, hogy az ítélkezése okozta ezt a kényszert.  A feloldást az elfogadás hozza el. Innentől új minták kialakítására van lehetőség. 

A gyermeki Én felnövesztése

Biztos volt már, hogy ezt hallottad valakitől: ” ha a szüleim szerettek volna, most nem itt tartanék” Igen a szülő is ember, rengeteg saját személyes feladattal, és problémával, negatív programmal! Az, hogy mit éltünk át, az sajnálatos, de a felnőtté válás folyamata pont arra szolgál, hogy a gyermeki állapotból kilépve képesek legyünk egy saját önálló saját döntésekre képes életet élni, melyben a felelősséget is átvesszük a sorsunk irányításáért!

a fa

Akár mi is történt a múltadban, csak a mostban tudjuk megírni az új tervet. 

A test és az elme programjai módosíthatók! Bármikor dönthetsz, hogy másra születtél! Szüleid őseid örömmel fogadják, ha végre a saját utarda lépsz. 

A fájdalmak elengedéséhez a te döntésed szükséges, a többin már együtt túl tudunk jutni. 

A lelki egyensúlyhoz vezető utat a tagadás megszüntetése, a hárítás és elutasítás felismerése, a változás igénye, valamin a tettek ereje hozza meg!

Egy jó szakember visszasegít a saját utadra! Szabadítsd fel magad !