Bach virág eszenciák - Mire jó?

A virágok és az emberi lélek szoros kapcsolata a teremtés egyik számtalanszor megénekelt csodája. Most gyakorlati hasznosságukat foglaljuk össze.

Az emberi élet hasonló kérdései mindenkiben felmerülhetnek
Milyen érzés lenne, ha egyszer végre bátor lennék, és merném képviselni az érdekeimet?
Milyen lenne, ha nem gyötörnének rémálmok, erős félelmek?
Milyen lenne, ha nem aggódnék minden családtagomért? 
Létezik, hogy rálelhetek az egyensúlyomra? 
Létezik, hogy képessé válok határozott döntéseket hozni? 
Miért van, hogy erőtlen és gyenge vagyok? 
Ez a gyerek állandóan álmodozik, hogy fog így boldogulni? 
Miért van hogy én semmiben, nem vagyok elég jó?

Az emberi élet ehhez hasonló gondolatai kísérthetik a hétköznapjainkat
Anyám mintha mindíg a múltban élt volna..
Apám egész életében csak futott, tevékenykedett, mintha mindig lekésne valamiről…
Én csak mosolygok, de senki nem tudja mi bánt, szorongat belülről…
Képtelen vagyok nemet mondani..

Hogyan kapcsolódik mindez a virágokhoz?

Isten csodás teremtményei megszépíthetik életünket, átsegíthetnek bennünket nehéz élethelyzeteinken. A virág szimbólum rengeteg helyen megjelenik az ősidőktől, egészen a napjainkig. Egyszerűségével, vidám szineivel, illatával, rezgésével egyaránt gyógyíthatja testünket, érzelmeinket de ezáltal hatással lehetnek a gondolatainkra, cselekedeteinkre. A rengeteg gyógynövény közül egy különálló nagy családot alkot a Bach virág eszencia sorozat, melyet 7. évtizede használjuk az emberi lélek fájdalmas érzéseinek elfeleledtetésére, megváltoztatására, hangulatunk pozitív irányba terelésére. Mai bizonytalanná vált életünkben misem fontosabb, mint érzelmi állapotunk rendben tarása. Magam közel 20 éve alkalmazom saját családom és vendégeim örömére. Hogyan szerezhetem be magamnak, családomnak? A Varázserő webshop on keresztül azonnal hozzájuthatsz a személyre szabott Bach-virág keverékedhez, egyéni konzultációhoz, vagy bármely Bach- virág alapanyaghoz. 

Dr. Edward Bach (1886-1936) korát megelőző gondolkodású orvos volt. Rövid pályafutása alatt a hagyományos orvoslástól eljutott a természetes gyógymódok kidolgozásáig, az érzelmi és a lelki gyógyításig, amely összhangban van napjaink egészségmegőrzési irányzataival. Elmélete szerint a testi tünetek az érzelmekkel állnak kapcsolatban.

„Egy betegség kezelése során a beteg személyisége sokkal fontosabb a testi panaszoknál. Hangulatunk a legérzékenyebb vezető, hogy megtudjuk mire van szükségünk. Nem a betegségre kell figyelnük, hanem a betegre!” – Dr. Edward Bach hitvallása.

A bach-terápia emberképe szerint mindenki meghatározott, csak általa betölthető cél érdekében él a világon, amely úgy lett kiválasztva, hogy a lehető legnagyobb mértékben az illető fejlődését szolgálja. Az élet célja tehát az egyéni jó sors megtalálása, beteljesítése. E cél elérésében segít a felsőbb én, amennyiben hajlandó hallgatni rá az ember. A jó úton haladás jele az elégedettség és az öröm érzése az élet minden területén.

A betegség mindíg a konfliktus jele, amely Edward Bach felosztása szerint vagy az ego és a felsőbb én, vagy pedig az ego és az „Egység törvénye” között lép fel (ez utóbbi nem más mint az Univerzális Szeretet). E konfliktus első lépésben csupán rosszkedvet, vagy kedvetlenséget okoz, hosszabb távon viszont testi formában is megnyilvánuló betegségek kialakulásához vezethet. Dr Bach szerint az emberiség alapbetegségei nem mások, mint a büszkeség, a harag, a gyűlölet, az önzés, a tudatlanság, a bizonytalanság, vagy a birtoklási vágy, s e személyiség problémákból fakad minden más testi-lelki baj.

A betegséget nem büntetésnek, vagy csapásnak, hanem egyszerű figyelmeztetésnek tekinti, ami egyben lehetőséget ad az emberneka mindenkori korrekcióra is.

A bach-terápia gyógyítási elképzelése nem a lelki panaszok, gyengeségek legyőzésén, hanem ezek meghaladásán alapul, az eszenciák egyfajta pozitív, konstruktív mintát kínálnak a fennáló probléma megoldására. Mindezekből következik, hogy az eszenciák senki helyett nem végzik el a munkát:egy alternatívát mutatnak, aminek megragadása és megfogadása teljes egészében az érintetten múlik és sokszor nagyon kemény belső odafigyelést kíván.. (pl. régi rossz szokások, berögzült cselekvési módok feladása).

„Úgy éreztem mintha egy szikla oldódott volna fel bennem” , ” Attól féltem visszatér a pánikroham, de aznaptól megszünt” , ” A borongós hangulat helyére vidám pillanatok költöztek” , ” A feleségem pár nap szedés után elkezdett könnyezni, és végre kisírta bánatát, amit fiunk betegsége miatt érzett”, ” Már bele merek nézni mások szemébe”

E virágok felemelik rezgésünket, hogy a környezeti hatások által okozott konfliktusok könnyedén a történelmi múlt egy pillanatképei lehessenek. Segítség lehet pánikrohamra és enyhíteni képes a magányosság érzését is. De rengeteg más emberi fájdalmas érzelemre is eszköz lehet. Mások boldogulása miatti túlzó aggódásra, külső hatásokkal szembeni túlérzékenységre, Önbizalom hiányra, depresszióra, félelem érzetünkre, bizonytalanságra, függőségre, kétségbeesésre. E virágok önállóan vagy keverékként alkalmazva, belső folyamataink támogatói, szeretetteli kisugárzásuk a legmakacsabb félelmeinket is két vállra fektetik!

Legtöbbször azonnali enyhülést, megkönnyebbedést hoznak számunkra, néhányszor pár nap elteltével történik oldódás. Szedésüket folyamatos visszajelzés alapján meghatározott időnkén /2-3 hetente/ a belső folyamatok következményének függvényében változtatjuk. Keverékeinket, az asztrológiai alkatunk és aktuális lelki állapotunk alapján állítom össze.

Alkalmazásuk teljesen veszélytelen, nincs ellenjavallat. Kisgyermekek számára is alkalmazható akár, terhesség alatt is. Más gyógyszerek szedése mellett is biztonsággal használható. Személyes tapasztalatom, hogy állatok részére is remek segítség. Mivel náluk nem jöhet szóba placebói hatás, így a hatékonysága remek visszajelzéseket adott számunkra. Szedése rendkívül egyszerű, akár közvetlenül szájba csepegtetve, akár vízbe, teába is fogyasztható. Túladagolás nem lehetséges, mivel semmilyen negatív testi mellékhatása nincs. Ha felkettete érdeklődésedet a a Bach Virág eszenciák világa, és szeretnéd megadni magadnak az esélyt arra, hogy könnyíts a lelkeden, érdeklődj az elérhetőségeim egyikén. Amit megígérhetek, hogy egy hasznos beszélgetés tanulságaival és egy csodálatos gyógynövény keverékkel távozol majd.

Ezek a virágok érted növekedtek Isten kertjében, hogy erőt, biztonságot, könnyebbséget adjanak, a nehezebb időszakokban.

Hírlevél feliratkozás

Jelentkezz egy beszélgetésre hozzám

Oszd meg ezt a cikket másokkal is!