Amazonit a védelmező és harmonizáló ásvány

Az amazonit titokzatos szépsége

Az amazonit ásvány ismert magával ragadó szépségéről és titokzatos eredetéről. Ez a drágakő már évszázadok óta létezik, mégis még mindig sok kérdést tartogat keletkezésével és rendeltetésének céljával kapcsolatban. Becslések szerint az ásványt először az inka előtti időkben fedezték fel Dél-Amerikában, és azóta népszerű kő lett, amelyet ékszerekben, szobrokban és más dísztárgyakban használnak. Vizsgáljuk meg, mitől olyan különleges ez az ásvány.

Mi az amazonit?

Az amazonit egy átlátszatlan ásvány, amely elsősorban földpátból áll, nyomokban rézzel és csillámmal. A színe az, ami megkülönbözteti más ásványoktól; a kő összetételétől függően a világoskéktől a zöldig vagy akár a fehérig terjed. Az amazonit egyedi színezetét a kémiai szerkezetében lévő réz jelenléte adja. A szín attól függően is változik, hogy mennyi fényt ver vissza a kő felszíne.

Az amazonit ásvány jelentése és előnyei

Az amazonitot régóta gyógyító és nyugtató energiákkal társítják, ami népszerűvé teszi a nők körében, akiknek szükségük van a stressz vagy a szorongás enyhítésére. Sokan úgy vélik, hogy a kő tartása segíthet a félelem, az aggodalom és a zavarodottság csökkentésében, miközben elősegíti a pozitív energiát, az önbecsülést és az egyensúlyt önmagunkban. Mások talizmánként használják a másoktól származó negatív energiákkal vagy rezgésekkel szembeni védelemre. Emellett sokan arról számolnak be, hogy ez az ásvány segít nekik jobban megérteni az érzelmeiket, és tisztán látni a döntések meghozatalakor.

Az amazonit ásvány története

Mint korábban említettük, az amazonitot először az inka előtti időkben fedezték fel Dél-Amerikában, de csak jóval később vált széles körben népszerűvé. Valójában Bonaparte Napóleon híres volt arról, hogy egy amazonit drágakővel kirakott gyűrűt viselt, amelyet Jozefin császárnőtől kapott; ugyanez a gyűrű ma a párizsi Louvre Múzeumban található! Továbbá egyes feltételezések szerint az amazonit volt az egyik kő, amelyet Tutanhamon király halotti maszkjának és a bibliai tabernákulum edényeinek elkészítéséhez használtak, gyönyörű színezete és csiszolt, igéző megjelenése miatt.

Következtetés:

Végső soron még ma is sok rejtély övezi az amazonit ásványt – de egy dolog továbbra is világos: ez az értékes drágakő valóban magával ragadó! Egyedülálló színezete és történelmi jelentősége együttesen teszi értékes gyűjtőeszközzé férfiak és nők körében egyaránt, akik nyugtató energiákat keresnek, vagy egyszerűen csak pusztán esztétikai céllal értékelik szépségét. Akár úgy döntesz, hogy az amazonitot a spirituális jólét eszközeként használod, akár csak dekorációként élvezed a látványát – biztosan örömet hoz az életedbe! Miért ne próbálnád ki? Mások már birtokolják, és te is csak  nyerhetsz, ha beszerzel magadnak egy ilyen csodás követ!