Ametiszt az ásványok királynője

 Az ametiszt varázslatos szépsége

 

Az ametiszt az egyik legrégebbi ismert drágakő, amelyet évszázadok óta használnak ékszerek, díszek és vallási tárgyak készítésére. De mit is tudunk pontosan az ametisztről? Mitől olyan különleges ez a gyönyörű kő?

Az ametiszt története

Az ametiszteknek hosszú és nagy múltra visszatekintő története van. Már az ókor óta használják ékszerekben, és már az i. e. 4000-re visszanyúló sírokban is megtalálták őket. Valójában az „ametiszt” név a görög „amethustos” szóból származik, ami józanságot vagy nem részegséget jelent. Ezt a nevet azért kapta az ametiszt, mert úgy vélték, hogy megvédi az embert a részegségtől – olyannyira, hogy sok ókori görög nagy ametiszt darabokból faragott serlegekből itta a bort! Persze nem az ivást szeretnénk támogatni, hanem pont a szellem tisztasága felé terelő energiát hasznosítani.

 

Az ametiszt jelentése

Az ametisztek történelmi jelentőségük mellett spirituális tulajdonságaik miatt is népszerűek. Úgy tartják, hogy az ametiszt viselése elősegítheti a bátorság és az erő érzését nehéz helyzetekben. Azt is mondják, hogy békét, tisztaságot és egyensúlyt hoz viselője életébe. Emellett sokan úgy vélik, hogy az ametiszt segíthet az érzelmi sebek gyógyításában azáltal, hogy csillapítja az olyan negatív érzelmeket, mint a félelem és a szorongás.

 

Hogyan viseljük az ametisztet

Az ametisztek minden formában és méretben léteznek – a gyűrűkbe vagy fülbevalókba helyezett apró forgácsoktól a nyakláncba vagy medálokba foglalt nagyobb kövekig. Még nyers, csiszolatlan ametisztdarabokat is használhatsz, akár ékszebe foglalva, ha a természetesebb megjelenést kedveled! Bárhogyan is döntesz, egy ametiszt mindig gyönyörű és titokzatos színt kölcsönöz bármelyik öltözéknek, de leginkább a viselőjét tölti fel tiszsza fényével. Az ametiszt egyszerre klasszikus, és trendi. A spirituális úton járó jó okkal alkalmazza. 

Akár történelmi jelentőségű darabot keres, akár csak valami szépet, amivel ékesítheti magát, egy ametiszt biztosan tökéletes választás lesz! Elbűvölő szépségével és spirituális tulajdonságaival ez a lenyűgöző drágakő biztosan örömet okoz, bárhová is kerül! Szóval hajrá – fogadd be e gyönyörű lila kő erejét!